Táborok kis zseniknek

Táborélet
Táborok kis zseniknek

A nyári táborok közül a gyerekek többsége a sport- és élménytáborokat vagy a nyelvi felkészítőket részesíti előnyben. Akadnak azonban olyanok, akik a vakáció ideje alatt is szeretnék tudásukat, ismereteiket gyarapítani. Az alábbi lehetőségeket nekik találták ki. 

Robotika és programozás (PEOPLE TEAM)

A Tech + Jövő csomag egyre népszerűbb a PEOPLE TEAM táborait kedvelők körében. Nem véletlen, hogy 2020-ban már öt szekció indul e témán belül. A robotika és a programozás iránt érdeklődő gyerekeket külön csoportba várják a szervezők a nagy táboron belül, ahol az egyhetes turnus alatt megismerhetik a programozás minden csínját-bínját, sőt azt is megtanulhatnak önálló elképzelések alapján saját robotot tervezni, összerakni és irányítani. Az ottalvós (vagy a közelben lakók számára választható bejárós) tábor tematikus óráin túl közösségi programok, sportolási lehetőségek, izgalmas előadások, esti show-műsorok és versenyek teszik még emlékezetesebbé a turnusokat.

Játéktervező tábor (HelloWorld)

Szeretnél saját magad alkotta játékkal előrukkolni? Akkor a HelloWorld táborát neked találták ki! Akik e mellett a tábor mellett teszik le a voksukat, napjaink legfelkapottabb játékainak működésébe nyerhetnek bepillantást, a Unity 3D alapú programozással pedig a saját képzeletbeli világukat is megalkothatják. A budapesti napközis tábor oktatói mindemellett az Android alapú játékfejlesztés és a VR programozás rejtelmeibe is beavatják a gyerkőcöket. Az első magyar Unity tematikájú táborba bárki jelentkezhet, akit érdekel a játéktervezés, mivel a szervezők azokat is szívesen látják, akiknek nincsenek programozási ismereteik.

Drónépítők és -pilóták (PEOPLE TEAM)

A PEOPLE TEAM Tech + Jövő szekciójának szervezői ebben a táborukban elsősorban a drónok iránt érdeklődő gyerekekre számítanak. A tábor ideje alatt gyakorlott oktatók segítségével készítheti el mindenki a saját távirányítású repülő szerkezetét. Sőt, a táborozók azt is megtudhatják, hogy mi a titka a tökéletes repülésnek. A kezdő és haladó pilóták szimulátorokkal kezdik a tanulást, de a turnus végén már élesben is megmutathatják, mit sajátítottak el a választott turnusban: bámulatos flipeket és rollokat. Magyarország első drónépítő táborából senki nem mehet el üres kézzel: a résztvevők egy kis drónnal gazdagodhatnak a táborzáráskor.

3D animációs tábor (Etalon School)

Az Etalon School táborát választók a Blender program segítségével megtanulhatják a 3D animáció alapjait, majd megalkothatják saját modelljeiket és animációikat. A napközis tábor délutáni foglalkozásain szakemberek tartanak elméleti és gyakorlati előadásokat a 3D vizualizációról. A kötött programokat olyan izgalmas lehetőségek egészítik ki, mint például a 3D nyomtatás vagy egy animációs stúdió meglátogatása.

Kis Tudós Tábor (ELTE TTK)

Ezt a tábort az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara szervezi a fizika, a kémia, a biológia és a földrajz iránt érdeklődőknek. Az általános iskolás korú gyerekek egyetemisták segítségével kalandozhatnak a tudományok rejtelmeiben és kedvükre kísérletezgethetnek. Az interaktív workshopokat és előadásokat napközis foglalkozások keretében az ELTE  Egyetemi Könyvtár Természettudományi Kar könyvtárépületében tartják.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Táborélet

10 tipp honvágy ellen

A honvágy sajnos szinte minden nyári gyerektáborban felüti a fejét. Ezért is fontos, hogy a táboroztatók fel legyenek készülve arra,…

Még több