Seregszemle és banán

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

Amint begördült a busz, érdeklődve mustráltuk a frissen érkezett gyerekhadat. Vajon mi járhat a fejükben?

Visszatekintve az elmúlt évekre és a gyerekek sokszínűségére, semmi biztosat nem tudtunk, úgyhogy bevetettük magunkat, és kielégítettük kíváncsiságunkat. Óvatosan cserkésztük be gyanútlan áldozatainkat, harcképtelenné tettük őket, majd kérdésekkel bombáztuk a pislogni sem képes „önkénteseket”. Hogy átfogóbb képet kaphassunk, igyekeztünk a táborlakók minél szélesebb skáláján mozogni.

Bár a korkülönbség nagy, közel sem meglepő módon egyvalamiben abszolút és kérdés nélkül egyetértettek: a PEOPLE TEAM-es gyümölcsök közül a banán, az örök nyertes a legjobb. Évente ezer gyereket mozgat meg ez a sárga gyümölcs, és csalja őket Kecskemét peremvidékére. Ha rockzenekar szekcióval is rendelkeznénk, az sem lenne népszerűbb a banánnál.

A „pétés banán” kultusza feltehetőleg évtizedekre nyúlik vissza, bár még a legnagyobb szakértők sem mernek semmi biztosat állítani. Szerencsére a nagy hagyományőrzők minden évben összegyűlnek, hogy közösen fogyasszák el banánjaikat. Ennek köszönhetően ez a rendkívül egyedi szokás sosem halványul el az emlékezetünkben.

A megkérdezettek abban is teljesen egyetértettek, hogy igen fontos a sport, még ha csak nézzük is. Ha nem is jelentkeztek mind sportra, legtöbbjük már kipróbálta. Igaz, nem minden, fociban járatos táborozó merte megkockáztatni a világbajnoki döntőre való fogadást.

Barátokat mindenki talált. Akik idén vannak először, azoknak (a táborra annyira jellemzően) erre néhány perc is elég volt; a régiek pedig örülhettek, amikor felfedezték ismerőseiket a tömegben, és úgy üdvözölték egymást, mintha csak tegnap találkoztak volna utoljára.

Fónai Anna

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több