Ha tudtuk volna, hogy ilyen jó a PT, évek óta járnék

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Vica tavaly látogatott el először a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborába. A 7–17 éveseknek szóló programsorozat tucatnyi tematikát és szabad foglalkozást kínál a vakáció idejét hasznosan eltölteni kívánó gyerekeknek. Vica a PT kecskeméti írótáborát választotta, és úgy érzi, jól döntött.

„Kicsit féltettek a szüleim, de utólag azt mondták, ha ezt tudják, hogy ilyen jó, akkor már öt évvel ezelőtt elküldtek volna a PT-be. Mi tetszett a legjobban? A közösség, a mókusok (a tábori segítők) és a programok.

Nagyon élveztem az irodalomórákat, ezeknek köszönhetően rengeteget tanultam az írásról. Kevesebb ragrímet használok, és csomó ihletet kaptam, illetve tippeket a publikáláshoz. Úgy gondolom, ezeket az írói pályám során végig, a táborban szerzett tapasztalatokat pedig az élet szinte minden területén hasznosíthatom majd, de főleg az új közösségekben.

A szabadidős programok közül az Animal Cannibals-koncert tetszett legjobban. Hatalmas élmény volt! Még alig ismertük egymást, de ott olyan közel kerültünk egymáshoz néhány táborlakóval, hogy akadnak olyanok, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Habár nem ismerőssel érkeztem, nagyon hamar beilleszkedtem. Rengeteg vicces esemény részese voltam. Egyszer elmentünk a barátaimmal moziba, annyira bénák voltunk, hogy beleöntöttük a popcornt a pohártartóba, és onnan ettük. Sok más egyéb élmény köt a PT nyári táborához, például amikor születésnapot ünnepeltünk vagy hajat festettünk. Húztuk egymást, amikor csak tudtuk, de az utolsó nap így is szívet tépő volt. Akkor egy barátnőmmel nem néztünk egymásra, mert tudtuk, hogy valamelyikünk elsírja magát (mindketten nagyon sírósak vagyunk). Az egyik barátommal ültem, ráhajtottam a fejem, amikor az egyik mókus odajött mögénk, és megrázta a fejünket. Amikor indulnom kellett, megöleltem, és mindenkitől elköszöntem. Szeretnék 2022-ben is PT-táborlakó lenni.

Nincs olyan, ami ne tetszett volna. Az eddigi legjobb táborélményem a PT. A környezet szép, nyugodt, hangulatos. Az épület jó, tiszta, igazából semmi különös. Ottalvós tábori változatot választottam. A kollégiumi ágy kényelmes volt, és hatalmas szerencse, hogy van szúnyogháló a szobák ablakán. Az ételek közül a pizza volt a kedvencem, sőt szerintem majdnem mindenkinek. És a mókusok annyira cukik, amikor ketchuppal szívet rajzolnak a pizzákra!”

Vicához hasonlóan te is szívesen lennél jó fej társaságban idén nyáron? Akkor gyere el a PT-be – február közepén, az adó-visszatérítés átutalásának az idején indul a jelentkezési időszak a tábor honlapján.

Kapcsolódó

Még több