Mikor lehetek én is mókus?

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Anna háromszor járt a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiban. A nővérével és a bátyjával érkezett, akik hozzá hasonlóan táborlakók voltak, aztán ahogy a fiú elmúlt 17 éves (a PT-s célközönség 7–17 év közötti), tábori segítőként, ún. mókusként vett részt az új generációs gyerekparadicsomban. Anna és a nővére is szeretne később mókussá válni, hogy tovább részesei lehessenek a PT-kalandoknak.

„Kicsi vagyok, ezért féltettek a szüleim. Mondták a tesóimnak, hogy vigyázzanak rám, és ha valaki bánt, védjenek meg, illetve szóljanak a felügyelőknek. De az az igazság, hogy egyáltalán nem foglalkoztak velem a testvéreim, bár a nővéremmel idén néha beszélgettem is. Mégsem éreztem magam elveszettnek – jó volt minden, és senki sem bántott. Amikor első évben a 4. nap elfogyott a pénzem, akkor is kibírtam, csak néha kértem a nővéremtől. Ekkor a bátyám még 16 éves volt, a harmadik táborozásom alkalmával pedig már mókusként vett részt. Érdekelne, hogyan lehet a lánytesóm mókus, és én mikor válhatok azzá.

A PT jó buli, a kedvenc táborom, és utána következik a kajak-, majd a könyvtártábor. A PT-s témák közül idén is a Minecraft-élménytábort választottam. Amikor megérkeztem, átölelt Baluka, mivel már ismert, és örült, hogy újra látott. Sokat játszottam, szóval ez a nyári tábor igazi kikapcsolódás volt nekem. Megtanultam, hogyan kell a játékban jobban harcolni. A Minecrafton kívül tetszettek a délutáni programok is, leginkább pingpongoztam és kosaraztam az idősebbekkel.

A szállás, az NJE Homokbányai Kollégium rendben van. Jó lenne, ha árnyékosabb lenne a környék, és örülnék több trambulinnak. Az ételek bőségesek voltak, a gyros, a tészta, a pizza, a rizs rántott hússal és a bébikukorica nagyon ízlett. A külön összegért megvásárolható termékek közül főleg a fagyit szerettem – nem bánnám, ha jövőre ingyenes lenne.

A legrosszabb a PT-s táborban az, hogy haza kell jönni, és ott kell hagyni az újonnan megismert barátaimat. Egyvalami volt fura: habár este nem volt mellettem semmi, reggel találtam a párnámon egy Pilóta kekszet, és nem tudom, hogyan került oda. De soha rosszabb kísérteteket.”

A PT 2022-ben 17 témával és három turnusban várja a nyári szünet idején a gyerekeket. Hamarosan indul a jelentkezési időszak!

Kapcsolódó

Még több