Többet tanultam itt, mint az iskolában 3 hónap alatt

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Szilvi eddig háromszor fordult meg a PEOPLE TEAM nyári táboraiban, és 2022-ben is ellátogat a kecskeméti gyerekparadicsomba. Miért fogta meg őt a PT? Erről nyilatkozott nekünk a lány.

„Háromszor jártam PT-s táborban. Első alkalommal informatikán voltam, aztán kétszer angolon. Az angol sokkal közelebb áll hozzám, mint az informatika. Sok új angol szót sajátítottam el, és többet tanultam az egyhetes turnusok közben, mint az iskolában 3 hónap alatt. És ami talán ugyanolyan fontos, önállóbb és az alkalmazkodóbb lettem.

Sokat beszélgettem az angoltanárokkal, és megismertem más kultúrákat. A legviccesebb élményem ahhoz kötődik, amikor Jóska magyarul beszélt a külföldi (magyarul nem tudó) tanárokhoz. Ők nem értették, hogy mit mond, de Jóska továbbra is beszélt hozzájuk, és követte őket.

Tökéletes volt minden. Jártam már más táborban is, de a PT-ben jobban éreztem magam. Az esti programok, a csapatversenyek és a bulik tetszettek a leginkább. Az ételek közül a pizza volt a kedvencem, de a reggeli péksütik szintén finomak voltak. A teák is nagyon ízlettek, csak kevés mézet adtak hozzájuk.

Ottalvósként érkeztem a PT-be, az NJE Homokbányai Kollégiumban volt a szállásunk. A környezet jó, az épület régies, de megfelelő, a szobám pedig, amin másodmagammal osztoztam, egészen otthonos volt.

A szüleim nem féltettek, sőt örültek, amiért boldogan és hasznosan töltöttem el a szünidőt. A legijesztőbb élményem egyébként ahhoz köthető, hogy láttam egy pókot a szobám sarkában.

Kicsi a világ: a PT-ben a sok száz táborlakó között is összefutottam egy lánnyal, aki az iskolámba jár. Sok új barátot szereztem, és a programok színességén, valamint a foglalkozások hasznosságán kívül a társaság a legnyomósabb ok arra, hogy jövőre is részt vegyek a PT valamelyik táborában.”

Februárban indul a jelentkezési időszak a PEOPLE TEAM 2022-es nyári turnusaira. A szervezők ezúttal is 3 héten át, 17 szekcióval várják a 7–17 éves diákokat. További részletekért kattints az alapítvány honlapjára!

Kapcsolódó

Még több