Szuper nyári gyerekprogramok

Egyebek
Szuper nyári gyerekprogramok

A nyári táborokon kívül számos nagyszerű gyerekprogramot lehet találni a szünetben, amelyek igazi feltöltődést jelenthetnek a nebulók számára.

Amennyiben már minden kinti játékot kipróbáltatok, de még messze a nyári gyerektábor első napja, íme pár kreatív ötlet a szabadidő eltöltésére. A változatosság különösen fontos, így érdemes többféle lehetőséget is felkínálni a gyerekeknek.

Kezek

Agyagozás, szobrászkodás, gyöngyfűzés, origami, festés, fényképezés. Ezek az örökzöld programok soha sem mennek ki a divatból, ráadásul szinte minden gyerek lelkesedik legalább az egyikért. Vágjatok bele bátran!

Fakanalak

Nem csak felnőtteknek, de már minden korosztálynak elérhető egypár „főzőtanfolyam” vagy főzéshez kapcsolódó program, amelyeken kicsik és nagyok is részt vehetnek akár a barátaikkal együtt. Az otthoni sütés-főzés is szuper opció, főleg, ha egy-két ötletes fogást vagy díszítést is kifundálunk hozzá. Kötényeket fel!

Szívek

Számtalan önkéntes tevékenység kínálja, amelyet fiatalok, de – idősebbek közreműködésével – akár gyerekek is végezhetnek, legyen szó faültetésről vagy akár szemétszedésről. Ez hasznos és szükséges (nem csupán) nyári elfoglaltság. Elő a szemeteszsákokkal és a kesztyűkkel!

Küllők

A „biciklifesztivál” lényege a következő: a gyerekek díszítsék fel a bicajokat, hívják össze a haverokat és a közelben lakó ismerősöket, s már indulhat is a közös vidám kerekezés. Törekedjetek minél kreatívabb dekorációk összeállítására! A filléres, mégis ötletes megoldások viszik majd a pálmát. Nyeregbe!

Kordonok

Ha nem is a kertben, egy parkban vagy játszótéren is kialakíthatunk ötletes és nem mindennapi akadálypályákat. A lényeg az izgalom és a szokatlan, de fantáziadús eszközök bevetése. Ugrás!

Csobbanások

Az egyik legkitűnőbb természetközeli program a horgászat. Az első alkalmak lehetnek a legizgalmasabbak: a gyerekek elsajátíthatják a pecázás alapjait, és nem utolsósorban az ezzel járó készségeket: a türelmet és a koncentrációt. Azért is szuper elfoglaltság, mert sok egyéb természetközeli programmal egybeköthető. Nyomás a csaliboltba!

Felhők

Egy kellemes séta az erdőben vagy a mezőn bármilyen életkorban üdítő kikapcsolódás. A gyerekek tanulmányozhatják az élővilág sokszínűségét, s ezáltal nem csupán a szabadban tartózkodnak, de rengeteg újdonságot is elsajátítanak. Elő a túrabakancsokkal!

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több