Művészlelkek hete

Táborélet
Művészlelkek hete

Az év legjobb része a vakáció, a nyáré pedig a táborozás. Mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás szülők nélkül, régi és új barátokkal. Persze nem mindegy, milyen táborba jelentkezel. Kinek lenne kedve napokig olyan témával foglalkozni, ami nem is érdekli? Ha PEOPLE TEAM, akkor kár ezen aggódni. 10 témacsomagból és több mint 20 topikból válogathatsz. A sportolók, a kutatók, a programozók és a többiek mellett a fiatal művészek is könnyen megtalálhatják a helyüket. Ha a kultúra, a művészetek és az alkotás érdekel, ezek közül választhatsz:

Fotóstábor

A vizualitás szerelmeseinek a PEOPLE TEAM fotóstáborában a helyük. A csábítás megvan, de soha nem mertél nekifogni? Tanuld meg az alapokat a PT-foglalkozásokon, és gyakorolj az idősebb táborozókkal! Már saját látásmóddal, technikával rendelkezel, de szeretnél fejlődni? Itt a helyed! Olyan szakmai trükköket sajátíthatsz el, amelyek eddig eszedbe sem jutottak. Megtanulhatod a Photoshop és a Bridge képfeldolgozó szoftverek használatát, profi szintre emelheted a képszerkesztői tudásodat. Az egyhetes turnusokban különböző projektekben vehetsz részt, amelyeken igazán megcsillogtathatod a kreativitásodat. A csapatmunka közben ráadásul társaid stílusával is megismerkedhetsz – a közös ötletelés pedig mindig nagyszerű eredményeket produkál. Vegyél részt kiállításokon, állítsd ki te is a táborban készült fotóidat! Magától értetődik, hogy nem egyszer az órák után is a kezedben marad majd a kamera, hiszen a táborban mindig történik valami, ami érdemes arra, hogy megörökítsd.

Képzőművészet

Egy festmény többféleképpen is elkészülhet: a PEOPLE TEAM táborainak oktatói ezt az elmúlt években testközelből megtapasztalhatták. A fiatal képzőművészek szekciója azonban nem csak a festésről szól. A gyöngyöktől az agyagig mindenféle anyaggal találkozhatsz, amelyekből létrehozhatod saját kreációidat. Készíts ékszereket, álomfogót, matricát vagy pálcabábot! Keverj ki új színeket, és próbáld ki azokat akár testfestés közben! A foglalkozások aktuális eszközei adottak, az viszont már tőled függ, mit hozol ki belőlük. Természetesen nem az a cél, hogy mindenki ugyanolyan, előre kitalált alkotást produkáljon: a lényeg a különbözőségben, az egyediségben rejlik. Minden gyerek máshogy fejezi ki önmagát, a mentorok pedig arra ösztönzik őket, hogy ezt minél bátrabban, felszabadultabban és nyitottabban tegyék. Tanuld meg szavak nélkül megmutatni az érzéseidet! A kész munkáidat érdemes megőrizni: bármelyik csodálatos ajándék lehet a szeretteidnek vagy szép emlék magadnak.

Élő irodalom és kreatív írás

Egy szó, mégis mennyiféle jelentés. Idén nyáron merülj el a metaforák és hasonlatok világában! A PEOPLE TEAM kreatívírás-táborozói tökéletes lehetőségeket kapnak írói ujjgyakorlatokra. A műhelymunkákon kiélheted a kreativitásodat és fejlesztheted a szókincsedet. A közös alkotás inspirál, ám versenyhelyzetet is teremt – ha nem is abban az értelemben, ahogy elsőre gondolnád. Ne a legjobb legyél, de önmagadhoz képest legyél jobb, mint voltál! Mutasd meg az alkotásaidat, hallgasd meg az építő kritikákat, és tanulj belőlük! Ha úgy érzed, te már most leiskoláznád a kortárs írókat/költőket, akkor is megéri jelentkezni. A workshopokat ugyanis bizonyos napokon a magyar irodalom kiemelkedő alakjai tartják. Kérdezz tőlük, szerezz ihletet! Ráadásul a táborban a foglalkozásokon kívül is olyan élményekben lesz részed, amelyeket biztosan megéri majd szavakba önteni.

További lehetőségek, közös munka

A KREATÍVOK + MŰVÉSZEK témacsomag szekciói már önmagukban is rendkívüli lehetőség a fejlődésre. A PEOPLE TEAM különlegessége azonban abban rejlik, hogy minden turnusba több száz résztvevő érkezik, mindenki más és más foglalkozásra. A kreatív művészek így nemcsak saját csoportjukon belül, de a többiek hatására is inspirálódhatnak. Írj verset egy festményről, rajzolj meg egy novellát! Fényképezd a költőket alkotás közben! Persze közös munkára, átjárásra a témacsomagok között is van lehetőség: a táncosok mozdulatait, a színészek mimikáját szintén érdemes megörökíteni. Az esti programokon új barátokra tehetsz szert, és ki tudja, talán a múzsádat is megtalálod.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…

Még több