Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át!

Egyebek
Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át!

Sok szülő számára nehéz kitalálni, hogy mivel kösse le a tinédzserkorú gyermekét egész nyáron. Ez több hetet jelent. Ha a családi közös vakáción kívül más lehetőségek után is kutatsz, akkor most figyelj!

A felnőttek számára a munka nem áll meg az iskolai vakáció idejére sem, így annak, aki nem szeretné otthon hagyni kamasz vagy serdülő gyermekét, más megoldásokat kell keresnie. A nyári szünet nem súlytalan időszak sem a szülőknek, sem a gyereknek, de el lehet kerülni a súrlódásokat, ha időben gondoskodunk megfelelő elfoglaltságról, szórakozásról és élményekről a nyári hétköznapokra.

Nyári munka

Budapesten és a nagyobb vidéki városokban is számos diákmunka-szervezet várja a 16 éven felüli fiatalokat, akik szeretnének egy kis zsebpénzt keresni. Sokféle munkát kínálnak: a csomagolástól a fagyiárusításon vagy a szórólapozáson keresztül a kertészkedésig rendkívül széles a választék. A nyári munka megtanítja a fiatalokat arra, hogy milyen érzés megdolgozni a pénzért; sokak számára ez az első olyan szituáció, amelyben önállóan kell kezelniük – a felnőttekhez hasonlóan – felelősséget, kötelességet és elvárásokat.

Persze nem a pénz az elsődleges motiváció, hiszen nyári munkával nem lehet vagyonokat felhalmozni, ám arra tökéletes, hogy a gyerek a saját erőfeszítései árán komplex fogalmat kapjon a munkavégzésről, lett légyen az iratrendezés egy irodában vagy barkácsolás egy gazdaságban. A 16 éven aluliak szülői beleegyezéssel már dolgozhatnak – érdemes a diákmunkát közvetítő szervezeteknél érdeklődni.

Diákmunkát számos szervezetnél hirdetnek, ám léteznek kifejezetten kamaszoknak szóló állásbörzék is; szülőként rengeteg Facebook-csoportban ráakadhatunk diákoknak ajánlott tevékenységekre. Ha a gyerekünket információval szeretnénk segíteni, természetesen olyan potenciális megbízást érdemes felhajtani, amelynek a témája valóban érdekli őt, s amelyről úgy sejtjük, kiteljesedhet benne.

Önkéntesség

Bár pénz nem jár érte, azonban pozitív tapasztalat jócskán gyűjthető az önkéntesség által, nem beszélve arról, hogy esetenként kitűnő nyári időtöltés. Az önkéntes munka általában valamilyen karitatív segítségnyújtás. Egy közeli idősotthon, ahol a kamaszok felolvasást vállalhatnak, vagy egy állatmenhely, ahol kutyákat sétáltathatnak. Sok helyütt keresnek önkénteseket, érdemes körülnézni a szűkebb környezetünkben.

Nyári táborok

A kisebbek számára több lehetőség adódik táborozásra, hiszen rengeteg szervezet hirdeti magát. A nagyobbak esetében sem lehet okunk panaszra, csak meg kell találni a gyerekünk számára – későbbi karrierjére vagy választott foglalkozására vonatkozóan – innovatív témát. Sok újgenerációs tábor szerepel a PEOPLE TEAM kínálatában. A színészet iránt érdeklődőknek a színházkurzus (színházi tábor) a legjobb döntés, ám a jó szemű és a fényképezés iránt elkötelezett kamaszok imádni fogják a fotózást, a fotóstábort is. A művészeti tábor jól lefedi a kreatív képzelőerővel rendelkező tizenévesek érdeklődését, a sporttábor és a tánctábor pedig segít levezetni az aktív energiákat.

Megannyi táborszervező iroda is keres nyárra kisegítő vagy önkéntes diákokat, ami akár pénzszerzési lehetőségként vagy tapasztalatszerzés miatt is szuper megoldás lehet a naptárban még üresen hagyott vakációs napokra.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozás – keleti tömb

A kétpólusú világrend megszilárdulásának következménye a keleti és a nyugati tömb. Az egyik pólust a Szovjetunió, a másikat pedig az…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…

Még több