Hat ok, amiért jó társasjátékozni

Egyebek
Hat ok, amiért jó társasjátékozni

Egy jó társasjáték nem csak türelemre nevel: többek között megtanítja azt is, milyen érzés csapatban játszani, nyerni és veszíteni. Te is szeretsz játszani? Tudtad, hogy a PEOPLE TEAM JÁTÉK + KALAND szekciójában játék-, legó- és logikatábor közül választhatsz? A PT-nél kártya-, logikai, kocka- és társasjátékokra egyaránt számíthatsz, sőt szabadulószobát is építhetsz, ha úgy tartja kedved. Most pedig vegyük sorra a címben említett tevékenység pozitívumait.

1. Okosít

A társasjátékozás fejleszti az agy végrehajtó funkcióit, valamint a tervezési és szervezési készséget. A játék javítja a döntéshozó képességet is.

2. Könnyebbé teszi a tanulást

Mivel szórakoztat, észre sem veszed, mennyi mindent tanulsz közben: a társasjátékozás fejleszti a tanulási képességet, a kisebbeknél például elősegíti a színek és a formák beazonosítását, illetve a szem- és kézkoordinációt is. Miközben követed a szabályokat, tudatosul benned, hogy vannak határok az életben, amelyeket tiszteletben kell tartani.

3. Megtanít csapatban dolgozni

Ahogy a nevében is benne van, a társasjátékokat többen, időnként csapatban játsszák. Miért jó ez? Mert háttérbe szorítja az egódat, és rávesz arra, hogy odafigyelj másokra. Nem kizárólag önmagadért vagy ugyanis felelős, hanem csapattagjaidért is. Ennek felismerése segíti a beilleszkedést és az alkalmazkodást – utóbbinak a munka világában veszed majd különösen nagy hasznát.

4. Javítja a koncentrációt

A társasjátékozás fókuszálást igényel, részben ezen múlik a győzelem. Pár vesztes csata után magadtól is rájössz, hogy nem kalandozhat el a figyelmed. A táborban a szervezők, a társaid és a szuper feladatok gondoskodnak arról, hogy eszedbe se jusson a telefonodat nyomkodni, hanem arra koncentrálj, ami igazán fontos: a kikapcsolódva tanulásra, mindezt egy szuper közösségben.

5. Oldja a feszültséget

Még a visszahúzódó gyerekek is kedvelik a társasozást – addig sincs idejük magukkal és a nyugtalanságukat kiváltó okokkal foglalkozni. A játék lehetőséget nyújt szociális kapcsolatok kiépítésére, a barátok jelenléte pedig szintén segíthet a szorongás csökkentésében.

6. Megtanít veszíteni

Nem jó érzés, tudjuk, de azt is tapasztaltuk a PEOPLE TEAM-nél, hogy sok fiatal a játéktáborban tanulta meg elfogadni a kudarcélményt: látják, hogy más is veszít, mégsem borulnak ki miatta. Ciki lenne egymás előtt hisztizni, ugye? Pacsizzatok inkább össze, és nyugtázzátok, hogy nem csak nyerni lehet. Ez a mentalitás a későbbiekben is hasznotokra fog válni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több