Válj íróvá a PT táborában!

Egyebek
Válj íróvá a PEOPLE TEAM táborában!

Véredben van a sztorizás? Egy könyvespolcot megtölthetnél a fejedben cikázó gondolatokkal? Grafomán vagy, és nem szégyelled? Nem is kell – inkább bontakoztasd ki tehetségedet a PEOPLE TEAM nyári táborában. Addig is, amíg nem kezdődik el a július végi-augusztus eleji esemény, mutatunk néhány ötletet, amelyek megfogadása segíthet abban, hogy jobb íróvá válj.

Betűfalás határok nélkül

Evidensnek tűnhet, mégsem tanácsos elbagatellizálni: ahhoz, hogy gondolataidat formába öntsd, rengeteget kell olvasnod. Klasszikusokat, mesét, kalandregényt, ponyvát, szépirodalmat, verseket, egyszóval mindent. A pongyolaság elkerülése érdekében mégis legfőképp minőségi szépirodalmat kell(ene) forgatnod. Nem is gondolnád, mennyire meglátszik irományaid stílusán és helyesírásán, ha szeretsz olvasni – és az is, ha nem. Tedd a könyvfalást napi rutinod részévé éppúgy, mint az evést, a tanulást vagy a zenehallgatást. Naponta legalább félórát szánj rá, hiszen ezáltal gyarapszik szókincsed, idővel pedig egyre választékosabban fogod kifejezni magad, és jelöljön ki magyartanárod bármilyen témát, nem fogsz rágörcsölni a beadandók elkészítésére.

Így írnak ők

Szerezz be írástechnikai kiadványokat; ezeknek a szerzői vagy egyetemen tanítanak, vagy maguk is írók. Bízz a szakemberek tudásában, hiszen ők már kitaposták azt az utat, amelyre te csak most készülsz rálépni. Ehhez ajánljuk kezdésként Nádasi Krisz Hogyan írjunk könyvet?, Varga Bea: A siker tintája és Alexander Steele: Kezdő írók kézikönyve című könyvét.

Tanfolyamra fel!

Jelentkezhetsz írástechnikai tanfolyamokra is, amelyek közül egyre népszerűbbek az online változatok. Itt kiderülhet az is, milyen műfaj áll hozzád a legközelebb. Sokan nagy lendülettel esnek neki első könyvüknek, de elvesznek a részletekben, és amikor elolvastatják valakivel a szöveget, megsértődnek, ha azt a véleményt hallják vissza, hogy nem eléggé kidolgozottak a karaktereik, vagy nincs íve a regényüknek. Ne pánikolj, mivel mindezt elsajátíthatod egy kreatívírás-kurzus keretén belül.

KREATÍVOK + MŰVÉSZEK

A PEOPLE TEAM KREATÍVOK + MŰVÉSZEK szekciója évről évre több tizenévest vonz, akik többféle téma – fotó, képzőművészet, élő irodalom és kreatív írás – közül válogathatnak. Az irodalmi táborban szinte minden létező műfajba belekóstolhatsz, legyen az vers, slampoetry, novella, regény, dal, napló vagy monológ. Ráadásul hírességekkel is találkozhatsz – eddig többek között Kukorelly Endre, Böszörményi Gyula, Jónás Tamás, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina látogatta meg az ifjú irodalmárokat.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Táborozni régen

Most még ugyan tél van, de 5-6 hónap múlva már nyoma sem lesz a hónak és a hidegnek. A gyerekek…

Még több