Válj íróvá a PT táborában!

Egyebek
Válj íróvá a PEOPLE TEAM táborában!

Véredben van a sztorizás? Egy könyvespolcot megtölthetnél a fejedben cikázó gondolatokkal? Grafomán vagy, és nem szégyelled? Nem is kell – inkább bontakoztasd ki tehetségedet a PEOPLE TEAM nyári táborában. Addig is, amíg nem kezdődik el a július végi-augusztus eleji esemény, mutatunk néhány ötletet, amelyek megfogadása segíthet abban, hogy jobb íróvá válj.

Betűfalás határok nélkül

Evidensnek tűnhet, mégsem tanácsos elbagatellizálni: ahhoz, hogy gondolataidat formába öntsd, rengeteget kell olvasnod. Klasszikusokat, mesét, kalandregényt, ponyvát, szépirodalmat, verseket, egyszóval mindent. A pongyolaság elkerülése érdekében mégis legfőképp minőségi szépirodalmat kell(ene) forgatnod. Nem is gondolnád, mennyire meglátszik irományaid stílusán és helyesírásán, ha szeretsz olvasni – és az is, ha nem. Tedd a könyvfalást napi rutinod részévé éppúgy, mint az evést, a tanulást vagy a zenehallgatást. Naponta legalább félórát szánj rá, hiszen ezáltal gyarapszik szókincsed, idővel pedig egyre választékosabban fogod kifejezni magad, és jelöljön ki magyartanárod bármilyen témát, nem fogsz rágörcsölni a beadandók elkészítésére.

Így írnak ők

Szerezz be írástechnikai kiadványokat; ezeknek a szerzői vagy egyetemen tanítanak, vagy maguk is írók. Bízz a szakemberek tudásában, hiszen ők már kitaposták azt az utat, amelyre te csak most készülsz rálépni. Ehhez ajánljuk kezdésként Nádasi Krisz Hogyan írjunk könyvet?, Varga Bea: A siker tintája és Alexander Steele: Kezdő írók kézikönyve című könyvét.

Tanfolyamra fel!

Jelentkezhetsz írástechnikai tanfolyamokra is, amelyek közül egyre népszerűbbek az online változatok. Itt kiderülhet az is, milyen műfaj áll hozzád a legközelebb. Sokan nagy lendülettel esnek neki első könyvüknek, de elvesznek a részletekben, és amikor elolvastatják valakivel a szöveget, megsértődnek, ha azt a véleményt hallják vissza, hogy nem eléggé kidolgozottak a karaktereik, vagy nincs íve a regényüknek. Ne pánikolj, mivel mindezt elsajátíthatod egy kreatívírás-kurzus keretén belül.

KREATÍVOK + MŰVÉSZEK

A PEOPLE TEAM KREATÍVOK + MŰVÉSZEK szekciója évről évre több tizenévest vonz, akik többféle téma – fotó, képzőművészet, élő irodalom és kreatív írás – közül válogathatnak. Az irodalmi táborban szinte minden létező műfajba belekóstolhatsz, legyen az vers, slampoetry, novella, regény, dal, napló vagy monológ. Ráadásul hírességekkel is találkozhatsz – eddig többek között Kukorelly Endre, Böszörményi Gyula, Jónás Tamás, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina látogatta meg az ifjú irodalmárokat.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Homokbánya története

Biztos mindenki látta már útban a tábor felé a volt orosz laktanya ürességtől kongó, lepukkant épületeit. De azt például ki…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Több élmény, kevesebb telefon

A mai gyerekek többsége telefonnal indul el táborozni. Ez kétélű fegyver, hiszen egyrészt biztonságérzetet ad, hogy bármikor felvehetik a kapcsolatot…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Gépészmérnök leszek

Tudtad, hogy egy jó nyári tábor akár a továbbtanulásnak is megágyazhat? Egyrészt megkedveltetheti az addig kevéssé szeretett témát is (Tapasztaltad…

Még több