Fejlesztőtábor? PT!

Táborélet
Fejlesztőtábor? PT!

Gyakran csak akkor szánjuk rá magunkat, hogy táborba írassuk csemeténket, amikor valaki megosztja velünk az első kézből szerzett táborozói tapasztalatait, és agyondicséri valamelyik táborszervezőt. Legszívesebben azt szeretnénk, ha a gyerkőc nemcsak élményekben gazdag helyen töltené az idejét, hanem lehetőleg fejlődne is nyaralás közben. Hazánkban az egyik legváltozatosabb táborsorozatot a PEOPLE TEAM rendezi a nyári szünetben: teljes körű kikapcsolódást és szakprogramokat szerveznek 7–17 éveseknek. Idén három turnust is indítanak: 2020. július 19–25., július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8.

Miért hasznos egy gyerektábor?

Egy nyári táborba a legkülönfélébb táborozók érkezhetnek. Egy részük nem feltétlenül barátkozó típus, ám mivel pár napig szinte mindent együtt csinálnak a társakkal, és csapatban kell működniük, szívesen és mintegy észrevétlenül alkalmazkodnak, s mire véget ér a tábor, nemcsak emlékekkel, de jóbarátokkal is gazdagabbak lesznek. Társas közegben a kommunikációs affinitás is fejlődik. Közösségben hamar lehull a lepel a legtöbb tulajdonságról, és kiderül, ki hallgatag, ki nagydumás. Talán nem meglepő, hogy a szótlanabb, befelé forduló srácok is felszabadultan érezhetik magukat hasonló érdeklődésűek támogató társaságában, s ez a legzárkózottabbakat is felbátorítja.

Az egész napos aktivitás, a rengeteg mozgás, a zabolátlan játék és rohangálás jótékonyan hat nem csupán a testi, de a mentális egészségre is, hiszen a rendszeres testmozgás eleve megacélozza az akaraterőt és a kitartást, a csoportos játékoknak pedig kiemelkedő szerep jut ebben az összetett folyamatban.

Az iskolások életében is fontos a mindennapi rutin az általános egyensúly és biztonságérzet miatt, ám ez a vakáció beköszöntével felborulhat. A tábori élet szabályozott, mégis kötetlen napjai azonban újra rendszerességet csempésznek a gyerekek életébe. Amennyiben a szülők nyáron túlságosan elfoglaltak, éppen ezért kívánatos döntést hoznak, amikor az utódokat táborba küldik.

Mindannyiunknak jólesik a méltatás, a kisebbeknek pedig különösen lényeges minden pozitív visszajelzés, hiszen ez növeli az önbizalmukat, illetve ettől kapnak iránymutatást a továbbiakra. A PEOPLE TEAM táboraiban a gyerekek száz meg száz inspirációra és a nekik leginkább tetsző témákra lelhetnek, ahol – amellett, hogy kitűnően szórakoznak a haverokkal – a tehetségük szabadon kibontakozhat, miközben számos készségük és képességük is szárnyakat kap.

Mielőtt döntenénk, érdemes ellátogatni a PEOPLE TEAM közösségi oldalára még több infóért, vagy szemezgetni a táboros videók között.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több