Borúra derű

Egyebek
Borúra derű

Medárd az idén sem hazudtolta meg magát, esett rendesen, a kabátok is előkerültek a szekrényekből, megadtuk magunkat a júniusi időjárásnak. Ha valamire nincs ráhatásuk a táborszervezőknek, nos, az az időjárás. Egy sátrazós vándortábornál biztosan nem üdítő szakadó esőben, sárban dagonyázni, de annak is meglehet a maga varázsa.

Nem egy szülő bosszankodott már, hogy kifizette a gyerkőcök tábori díját, de a zord időjárás miatt az egész hetet a szobájukban kuksolva töltötték, noha szabadban lévő programok sokaságát ígérték a szervezők. Ez különösen azoknak dühítő, akik nem kertes házban élnek, és a tízemeletes panel fogságából menekítenék ki a gyereküket pár napra a szabad levegőre.

A PEOPLE TEAM – hazánk egyik legnagyobb táborszervezője – meglehetősen tapasztalt nyári esőzések terén is. Fel szokták idézni azt a régi történetet, amikor élesben összetalálkoztak a nyári záporral. Még 1996-ban, „pályafutásuk” legelejéntörtént, egy régi kolostorban szálltak meg a gyerekekkel. Este hatalmas felhőszakadás zúdult rájuk, de a szervezők nem rémültek meg, rögtön kitalálták, hogy rendezzenek a gyerekeknek bátorságpróbát. A vihar miatt ki kellett kapcsolni az áramot, előkerültek a gyertyák, talán a padláson lakó éjszakai baglyok huhogása sem hiányzott a megfelelőenmisztikus hangulathoz. Szóval ötlet, leleményesség, kreativitás, és a gyerekek bármilyen időben jólérzikmagukat!

A kolostori kaland már a múlté, a PEOPLE TEAM évek óta a kecskeméti egyetemi campuson, kétágyas szobákban szállásolja el a táborlakókat. Itt sok terem van, és egy hatalmas fedett, oldalt nyitott hangár –itt is esznek a táborozók. Bőséggel lehet válogatni a termek között, még a sporttáborokat is vígan meg lehet tartani, anélkül, hogy a gyerekeknek bármilyen hiányérzetük lenne, mert mondjuk éppen nem rúghatják a bőrt a focipályán.

A PEOPLE TEAM semmit sem bíz a véletlenre, évek óta a kezük alá dolgozik egy mezőgazdasági meteorológus, aki ha nem is tévedhetetlen, szinte mindig meg tudja mondani, milyen lesz a nyár. A PT minden évben július közepétől táboroztat, idén igazi nyárra számíthatunk ebben az időszakban – állítja most az időjós. De a szervezők felkészülnek minden eshetőségre, idén is beszereztek több köteg új esernyőt, amit a gyerekek szabadon használhatnak, ha kóricálni vagy énekelni támad kedvük az esőben. Ráadásul Kecskeméten bármikor kiruccanhatnak egy-egy kiállításra vagy moziba, csak megállapodás kérdése, milyen plusz színt vigyenek borús időben a táborozók mindennapjaiba.

És ne felejtsük el a régi igazságot: borúra jön a derű!

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több