Irány Kecskemét!

Táborélet
Irány Kecskemét!

Mutatjuk, milyen helyeket és programokat érdemes a bakancslistára tenni

A legtöbb embernek van bakancslistája, amelyre olyan tevékenységek kerülnek fel, amelyeket mindenképpen szeretnének megvalósítani. Sokan eljutnának minél több magyar városba, hogy felfedezzék azok szépségeit. Kecskemét Magyarország szívében, Budapesttől mindössze 86 km-re fekszik. A történelmi hagyományokat és századok emlékeit rejtő megyeszékhely – amelynek utcáit és épületeit nem csupán a múlt lengi körül, és amelyet nemcsak emiatt szeretnének rengetegen meglátogatni – pezsgő gazdasága és kiváló infrastruktúrája is rendkívüli vonzerővel bír. Az ország (lakónépesség szerinti) nyolcadik legnagyobb városának természeti értékei (az Arborétum, a Kiskunsági Nemzeti Park, a Nyíri erdő, a Vadaskert) és kulturális intézményei (a Katona József Színház, a Ruszt József Stúdiószínház, az Otthon mozi, a Malom mozi, a Katona József Könyvtár) is megannyi látogatót csábítanak Bács-Kiskun központjába.

Szülőknek városnézés és szórakozás, a gyerekeknek angoltábor

Kecskeméten szervezik az egyik legnagyobb és legismertebb gyerektábort. A PEOPLE TEAM 30 éve szórakoztatja nyaranta a gyerekeket különféle tematikus táborokkal – idén is 3 héten, 7 napon és 6 éjszakán keresztül. Az angoltábor is 3 turnusban indul 7–17 éves gyerekek és fiatalok számára. Amennyiben a gyermekünk már tanulja és szereti is az angol nyelvet, úgy beírathatjuk a PEOPLE TEAM-táborba, ahol a srácok 6-8 fős csoportokban bővíthetik a tudásukat és a szókincsüket, fejleszthetik az idegen nyelvi kommunikációjukat.

Nyaralás és táborozás egy városban

Amíg a gyerek a táborban tanul és kalandokat gyűjt, a szülők akár nyaralhatnak is. Ez remek alkalom a mamának és a papának, hogy kettesben is pihenjenek végre. Ebben a csodás városban, Kecskeméten és a környékén kiélvezhetik a szabadságot, a kizárólag feltöltődésről és kikapcsolódásról szóló meleg nyári napokat. Arra az időre, amíg a poronty a táborban okosodik és bulizik, a szülők választhatnak maguknak hotelt. Attól bizonyára nem kell tartaniuk, hogy nem találnak a városban olyat, ahol remekül érzik majd magukat, hiszen Kecskemét összesen 48 hotellel büszkélkedhet, ahol megkérdőjelezhetetlenül a vendégek és az ő kényelmük az első, így akármelyik mellett tesszük le a voksunkat, garantáltan örök emlékeket kapunk.

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont**** nemcsak nemzetközi konyhájával, hanem wellnessrészlegével is lenyűgözi a látogatókat. A Gokart Hotel**** is príma döntés, amennyiben a modern stílust keressük. Ha pedig olyan szállás után áhítozunk, amelynek kertjében grillezésre is van lehetőség, úgy a Barokk Antik Panzióban is megszállhatunk.

Masszázs és szauna a Kecskeméti fürdőben, mediterrán fürdőzés Ballószögön

A Kecskeméti fürdőben az élménymedence, a termálmedence, a szauna, a gyógyvíz, a masszázs és a hidroterápia nemcsak testileg segít relaxálni, hanem a lelkünket is új ruhába öltözteti. Töltsünk el akár csak egy délutánt ebben a fürdő- és wellnessközpontban, és biztosan nem fogunk csalódni: már egy-két óra is elegendő, hogy elfeledkezzünk a mindennapok gondjairól.

A kánikulában nincs élvezetesebb, mint egy mediterrán hangulatú fürdőben hűsölni és lubickolni. A közeli Aranykor termálfürdő Ballószögön méltán híres, hiszen egy olyan világba kalauzol, amelyben szempillantás alatt ellazulhatunk és átadhatjuk magunkat az önfeledt pihenésnek. Fizikai és mentális felfrissülésünkről a fedett fürdő (termálmedence, ülőmedence, gőzkabin, szauna, aromakabin, masszázs, bár) és az 5 hektáros park (élménymedence, teniszpálya, rönkszauna, halastó, vízesés, barlangfürdő, gyermekpancsoló és borospince) gondoskodik.

Esti program a Malom moziban

Ha napközben sikerült kellően lazítanunk és feltöltődnünk, az alkonyat közeledtével beiktathatunk egy mozis programot. Kecskemét szívében, a Malom Park Bevásárló Központ 3. emeletén található a Malom mozi, ahol akár 3D-s filmek is biztosítják a további nagyszerű időtöltést.

Romantikus vacsora Kecskemét egyik éttermében

Ha a film után korog a gyomrunk az éhségtől, betérhetünk egy hangulatos vendéglőbe, hiszen Kecskemét vendéglátóegységekben is bővelkedik. Ha finom falatokra és borokra vágyunk, szavazhatunk a Fáklyás Pince Wine & Grillre. Amennyiben olasz konyhára áhítozunk, dönthetünk a Cézár étterem mellett. A retró szerelmesei bizonyára a Skót és Joe Bácsi egyedülálló vendéglőjében is kitűnően érzik majd magukat: itt az ételadagok nemcsak ízletesek, ám méretesek is. Kecskeméten éttermekből is tekintélyes a választék: tanácsos utazás előtt informálódni, hogy az ízlésünkhöz legközelebb álló választást célozzuk meg. A leginkább ajánlott éttermek az alábbiak: 48 étterem, Bagatell, Bajor étterem, Fekete gólya, Kecskeméti csárda, Olivolà – Locale Italiano, Spaletta, Thai Burger.

Öreg Tanyacsárda, nem csak csárdaimádóknak

Ha felvettük a gyereket a táborból, a fejünk és a szívünk pedig csordultig megtelt élményekkel és az elmúlt napok pompás emlékeivel, hazafelé menet pedig megéhezünk, keressük fel a Budapesttől mindössze 71 km-re, Lajosmizse szomszédságában található Öreg Tanyacsárdát, ahová nem véletlenül jár rengeteg vendég Budapestről is hétvégenként.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több