Irány Kecskemét!

Táborélet
Irány Kecskemét!

Mutatjuk, milyen helyeket és programokat érdemes a bakancslistára tenni

A legtöbb embernek van bakancslistája, amelyre olyan tevékenységek kerülnek fel, amelyeket mindenképpen szeretnének megvalósítani. Sokan eljutnának minél több magyar városba, hogy felfedezzék azok szépségeit. Kecskemét Magyarország szívében, Budapesttől mindössze 86 km-re fekszik. A történelmi hagyományokat és századok emlékeit rejtő megyeszékhely – amelynek utcáit és épületeit nem csupán a múlt lengi körül, és amelyet nemcsak emiatt szeretnének rengetegen meglátogatni – pezsgő gazdasága és kiváló infrastruktúrája is rendkívüli vonzerővel bír. Az ország (lakónépesség szerinti) nyolcadik legnagyobb városának természeti értékei (az Arborétum, a Kiskunsági Nemzeti Park, a Nyíri erdő, a Vadaskert) és kulturális intézményei (a Katona József Színház, a Ruszt József Stúdiószínház, az Otthon mozi, a Malom mozi, a Katona József Könyvtár) is megannyi látogatót csábítanak Bács-Kiskun központjába.

Szülőknek városnézés és szórakozás, a gyerekeknek angoltábor

Kecskeméten szervezik az egyik legnagyobb és legismertebb gyerektábort. A PEOPLE TEAM 30 éve szórakoztatja nyaranta a gyerekeket különféle tematikus táborokkal – idén is 3 héten, 7 napon és 6 éjszakán keresztül. Az angoltábor is 3 turnusban indul 7–17 éves gyerekek és fiatalok számára. Amennyiben a gyermekünk már tanulja és szereti is az angol nyelvet, úgy beírathatjuk a PEOPLE TEAM-táborba, ahol a srácok 6-8 fős csoportokban bővíthetik a tudásukat és a szókincsüket, fejleszthetik az idegen nyelvi kommunikációjukat.

Nyaralás és táborozás egy városban

Amíg a gyerek a táborban tanul és kalandokat gyűjt, a szülők akár nyaralhatnak is. Ez remek alkalom a mamának és a papának, hogy kettesben is pihenjenek végre. Ebben a csodás városban, Kecskeméten és a környékén kiélvezhetik a szabadságot, a kizárólag feltöltődésről és kikapcsolódásról szóló meleg nyári napokat. Arra az időre, amíg a poronty a táborban okosodik és bulizik, a szülők választhatnak maguknak hotelt. Attól bizonyára nem kell tartaniuk, hogy nem találnak a városban olyat, ahol remekül érzik majd magukat, hiszen Kecskemét összesen 48 hotellel büszkélkedhet, ahol megkérdőjelezhetetlenül a vendégek és az ő kényelmük az első, így akármelyik mellett tesszük le a voksunkat, garantáltan örök emlékeket kapunk.

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont**** nemcsak nemzetközi konyhájával, hanem wellnessrészlegével is lenyűgözi a látogatókat. A Gokart Hotel**** is príma döntés, amennyiben a modern stílust keressük. Ha pedig olyan szállás után áhítozunk, amelynek kertjében grillezésre is van lehetőség, úgy a Barokk Antik Panzióban is megszállhatunk.

Masszázs és szauna a Kecskeméti fürdőben, mediterrán fürdőzés Ballószögön

A Kecskeméti fürdőben az élménymedence, a termálmedence, a szauna, a gyógyvíz, a masszázs és a hidroterápia nemcsak testileg segít relaxálni, hanem a lelkünket is új ruhába öltözteti. Töltsünk el akár csak egy délutánt ebben a fürdő- és wellnessközpontban, és biztosan nem fogunk csalódni: már egy-két óra is elegendő, hogy elfeledkezzünk a mindennapok gondjairól.

A kánikulában nincs élvezetesebb, mint egy mediterrán hangulatú fürdőben hűsölni és lubickolni. A közeli Aranykor termálfürdő Ballószögön méltán híres, hiszen egy olyan világba kalauzol, amelyben szempillantás alatt ellazulhatunk és átadhatjuk magunkat az önfeledt pihenésnek. Fizikai és mentális felfrissülésünkről a fedett fürdő (termálmedence, ülőmedence, gőzkabin, szauna, aromakabin, masszázs, bár) és az 5 hektáros park (élménymedence, teniszpálya, rönkszauna, halastó, vízesés, barlangfürdő, gyermekpancsoló és borospince) gondoskodik.

Esti program a Malom moziban

Ha napközben sikerült kellően lazítanunk és feltöltődnünk, az alkonyat közeledtével beiktathatunk egy mozis programot. Kecskemét szívében, a Malom Park Bevásárló Központ 3. emeletén található a Malom mozi, ahol akár 3D-s filmek is biztosítják a további nagyszerű időtöltést.

Romantikus vacsora Kecskemét egyik éttermében

Ha a film után korog a gyomrunk az éhségtől, betérhetünk egy hangulatos vendéglőbe, hiszen Kecskemét vendéglátóegységekben is bővelkedik. Ha finom falatokra és borokra vágyunk, szavazhatunk a Fáklyás Pince Wine & Grillre. Amennyiben olasz konyhára áhítozunk, dönthetünk a Cézár étterem mellett. A retró szerelmesei bizonyára a Skót és Joe Bácsi egyedülálló vendéglőjében is kitűnően érzik majd magukat: itt az ételadagok nemcsak ízletesek, ám méretesek is. Kecskeméten éttermekből is tekintélyes a választék: tanácsos utazás előtt informálódni, hogy az ízlésünkhöz legközelebb álló választást célozzuk meg. A leginkább ajánlott éttermek az alábbiak: 48 étterem, Bagatell, Bajor étterem, Fekete gólya, Kecskeméti csárda, Olivolà – Locale Italiano, Spaletta, Thai Burger.

Öreg Tanyacsárda, nem csak csárdaimádóknak

Ha felvettük a gyereket a táborból, a fejünk és a szívünk pedig csordultig megtelt élményekkel és az elmúlt napok pompás emlékeivel, hazafelé menet pedig megéhezünk, keressük fel a Budapesttől mindössze 71 km-re, Lajosmizse szomszédságában található Öreg Tanyacsárdát, ahová nem véletlenül jár rengeteg vendég Budapestről is hétvégenként.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Tématáborok

A múlt század klasszikus táborait az utóbbi években, évtizedekben fokozatosan váltották fel a tématáborok. A rendszerváltás után a korábbi úttörőtáborok…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozás és tudományok

A hétköznapokat szürke jelzővel illetjük. Miért? Mert egyhangúak, unalmasak. Hétfőtől péntekig ugyanazok a monoton napirendi pontok ismétlődnek a gyerekeknél és…

Még több