Dögunalom, hess!

Egyebek
Dögunalom, hess innen!

Már megint, még mindig és változatlanul otthon? Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a világméretű szobafogságból? Nézd mindennek a jó oldalát: lehetőséget kaptál arra, hogy fejleszd készségeidet, és értékesebb emberré válj. Miért ne fognál bele valami újba? Időd, mint a tenger.

1. Képezd magad!

Évek óta tervezgetted, hogy amint lesz egy kis időd, nekiülsz festeni, verset írni, vagy megtanulsz gitározni? Majd elkezdtélkifogást keresni, hogy a szünet nem volt annyira hosszú, hogy sikerült volna Picassót, Baudelaire-t vagy Kurt Cobaintfaragnod magadból. És nem az a baj, hogy nem jött össze, hanem hogy meg sem próbáltad. Ismerős, ugye? Akkor kapd elő az ecsetet, a papírt, pennát vagy kedvenc hangszeredet, és hajrá! A YouTube-on számtalan oktatóvideóból (tutorial) ellesheted a lépéseket.

2. Új szoba

Meguntad, hogy a négy fal közé zárva élsz hónapok óta, és így lesz ez az elkövetkezendő hetekben is? Akkor változtass: szerezz be néhány égősort, új posztereket vagy egy szobanövényt – ha nehezedre esik életben tartanod őket, barátkozz össze egy kaktusszal. Hiszel a fengshuiban? Rendezd át aszerint birodalmadat. Keress a Pinteresten, nézz DIY-videókat, meglátod, pár egyszerű trükkel úgy feldobhatod otthonodat, hogy ismerőseid rá sem fognak ismerni – és ki tudja, talán ők is kedvet kapnak az újításhoz.

3. Szánj időt azokra, akik fontosak számodra!

Anyu rád zárta az ajtót, de nem is bánod igazán, mert úgy véled, elég a napi egyszeri szellőztetés? Hívd fel barátaidat, csevegjetek Messengeren, Skype-on, Discordon vagy Zoomon. Együtt mozizhattok, pletykálhattok és játszhattok is. Kockulj a haverokkal!

4. Segíts a szüleidnek!

Ők is voltak fiatalok, és valószínűleg ők sem kultiválták azokat a tevékenységeket kamaszként, amelyeket te sem. Igen, a nagyi ugyanúgy rászólt apura, ahogy most rád édesanyád. Mondhatnánk, hogy karma, de gondolj egyszerűen szüleid elégedettségére. Segíts nekik takarítani, ezzel is enyhítve terheiken. Főzz, hogy ne legyél kiszolgáltatva, amikor egyetemista leszel. Elhiheted, mindig van mit tenni a ház körül, hiszen ami elromolhat, az el is romlik. Közben te is sokat tanulsz a nagybetűs életről, így nem kell minden egyes villanykörtecserekor szerelőt hívnod. (Van fogalmad arról, mennyit kérnek el kiszállítási díj címen, és mi mindent vehetnél ezért az összegért a boltban?)

5. Tervezd meg a nyarat!

Készíts listát arról, mit szeretnél csinálni az elkövetkező hetekben. Nézz utána, milyen helyi programokban vehetsz részt, beszéljetek otthon a családi kirándulásról, és csekkold le a táborokat. Nem kell ugyanis lemondanod kedvenc kikapcsolódási lehetőségedről, hiszen idén harmincadik alkalommal vár Kecskeméten a PEOPLE TEAM, csaknem három tucat témával. Fel a fejjel, elő a jegyzetfüzettel és a hátizsákkal!

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozás – keleti tömb

A kétpólusú világrend megszilárdulásának következménye a keleti és a nyugati tömb. Az egyik pólust a Szovjetunió, a másikat pedig az…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…

Még több