Ezért az 5 dologért érdemes táborozni

Egyebek
People Team tábor

Lassan közeledik a népszerű gyerektáborok szezonja. A szülők és a gyerekek is elgondolkoznak, érdemes-e a szünidő egy részét bentlakásos vagy napközis táborban tölteni. Íme néhány szempont, amelyek alapján könnyebben meghozhatjuk a döntést. Bármilyen témájú tábort is választunk, fontos tudni, hogy az alábbi előnyökkel és pozitívumokkal gazdagíthatjuk gyermekeink életét.

(1) Mi érdekel?

Nem mindennap találkozhatnak a gyerekek olyan speciális foglalkozásokkal, mint például a drónépítés, a robotika vagy a színészet. A különböző tematikájú táborok bővíthetik a gyerekek érdeklődési körét. Egy-egy programban felfedezhetik azt a bizonyos dolgot, amit őszintén élveznek és szeretnek.

(2) Magabiztosság és sikerélmény

A PEOPLE TEAM-tábor alapfilozófiája az, hogy a lehető legtöbb és legkülönlegesebb sikerélményben részesítsen minden táborozót. A programok és versenyek során a gyerekek rengeteg feladatot teljesítenek önállóan vagy csapatban. Ezáltal öntudatosabbak és magabiztosabbak lesznek. Bárki is nyerje meg a tábor fődíját, a siker nem marad el – senki nem távozik üres kézzel. Hosszú távon ez kulcsfontosságú lehet a boldog és derűlátó önbizalommal teli felnőttkorhoz.

(3) Nyitottság

A táborlakók megtanulnak nyitottnak lenni mások iránt. Egy nyári gyerekfesztiválon eltérő kultúrájú és szociális hátterű gyerekek találkozhatnak. Ezek a táborban induló kapcsolatok akár felnőtt korig tartó barátságokká, ismeretségekké is alakulhatnak. A különböző programokon újabb és újabb élethelyzetekben ismerhetik meg társaikat. Az önfeledt és laza közegben megtanulják, hogy az új iránti nyitottság az érvényesülés egyik legfontosabb eszköze.

(4) Új képességek

A táborok remek lehetőséget nyújtanak az új képességek, készségek kipróbálására. A táborozók sok esetben – például a kreativitást és a művészeteket illetően – ilyenkor szembesülnek először saját rendkívüli adottságaikkal. Van, aki felfedezi, hogy a trambulinozás művésze, és elhatározza, hogy artista lesz. Van, aki rájön, hogy az életéből eddig csakis a versírás hiányzott, így tudja legjobban kifejezni az érzéseit. Olyan is akad, aki kipróbálja az amerikai focit, és kiderül, hogy bár nem a leggyorsabb futó, védőnek tökéletes. Egy nyári tábor segít abban, hogy a gyerekek felfedezzék, miben tehetségesek és mivel szeretnek igazán foglalkozni.

(5) Önállóságra nevel

Mivel a gyerekek ilyenkor szülők nélkül táboroznak, gyakrabban kénytelenek feltalálni magukat. Ez nagymértékben elősegíti az önállósodás folyamatát. Nincs ott anya, hogy eléjük rakja az ételt. A zsebpénzükkel önállóan kell gazdálkodniuk. Ki kell lépniük a komfortzónából, és meg kell tanulniuk önállóan megoldani egy-egy problémát, vagy ha nem megy, akkor segítséget kérni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több