2021 és nyári táborok

Egyebek

A tudósoknak is új a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet, bár az elmúlt több mint egy év jócskán szolgált tapasztalattal és tanulsággal. Arról nem is szólva, hogy soha még ilyen gyorsan nem sikerült – ha egyelőre nem is végleges megoldást, de legalább – irányt találni egy világméretű probléma megoldására.

Bizonyos tekintetben még mindig legfeljebb becslésekbe bocsátkozhatunk, ám továbbra is bízunk a kedvező forgatókönyvben, és ahol tehetjük, közreműködünk azoknak az embereknek a munkájában és célkitűzéseiben, akik oly sokat tettek mindannyiunkért. Alkalmazkodtunk a megváltozott körülményekhez: a távolságtartáshoz, a kézfertőtlenítéshez, a maszkokhoz. Az életnek ezekkel együtt is tovább kell mennie, de vajon a nyári táborok képesek lesznek-e újra felvenni a „gumikesztyűt”? Amennyiben igen, megérződik-e majd az árakon? Vizsgáljuk meg közelebbről a kérdést.

Oda kell figyelnünk egymásra, miközben megpróbálunk visszatérni a régi kerékvágásba, azonban továbbra is számos kérdés felvetődhet. Csakúgy, mint tavaly nyáron. Hogyan foglaljuk le gyermekeinket? Jó döntés most elküldeni őket otthonról nagyobb közösségbe? Bizonytalan szituációban nehéz felelős döntést hozni, szülőként pedig pláne nehezített pályán mozog az ember, hiszen a gyermekfelügyelet hiánya sokunknak égető kérdést jelent. Ezért is különösen fontos, hogy egy táborvezető nyíltan kommunikáljon a terveiről, valamint az új vagy megújított protokollról. Ami bevált tavaly, maradhat idén is! Miért is ne?

Míg a táboroztatók egy része hezitál, a PEOPLE TEAM-táborok szervezése 2021-ben is gőzerővel zajlik. Továbbra is kiemelten fontos mind a gyerekek és a tanárok, mind pedig a személyzet védelme. Egy másik, kellő körültekintéssel elfoglalt aspektusból tekintve mind tisztában kell legyünk vele, hogy az odafigyelés, a támogatás és az óvatosság nem kockázati vagy vészhelyzet utáni, hanem kötelezően mindennapos alap. A megfelelő intézkedések bevezetése mellett – a járványügyi helyzet és az átoltottság függvényében – remélhetőleg megint biztonságosan lebonyolíthatók lesznek az ottalvós összejövetelek is.

A gyerekek alkalmazkodókészsége és közreműködése is kiemelt hangsúlyt kap: mostanra aligha létezik olyan ember, akinek újat mondanak a járványhelyzet szülte előírások vagy egészségügyi javaslatok. A PEOPLE TEAM-táborok elsődleges értéke a szabadság eszméjének hirdetése azzal a feltétellel, hogy annak megélése nem mehet másnak a kárára. Így az óvintézkedések szigorú és következetes betartatása ezen a nyáron is elsődleges szempont lesz.

A közelmúlt restrikcióit a fiatalabbaknak sem lehetett könnyű feldolgozniuk. A tábor esélyt ad arra, hogy ezt az élményt közösen, közösségben oldják fel. Senkinek sem zajlottak egyszerűen az elmúlt hónapok, és megeshet, hogy nem utoljára történt ilyen az életünkben. Mindenesetre jó tudni, hogy összefogással és együttműködéssel képesek vagyunk megküzdeni a legkülönlegesebb kihívásokkal is.

Egészséges kívánság, hogy több hónap bezártság és online oktatás után kiruccanhassanak a gyerekek, illetve felszusszanjon a család, oldódjon a fesztültség. Erre kínál megoldást a három évtizedes múlttal és gyakorlattal rendelkező PEOPLE TEAM.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Homokbánya története

Biztos mindenki látta már útban a tábor felé a volt orosz laktanya ürességtől kongó, lepukkant épületeit. De azt például ki…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Több élmény, kevesebb telefon

A mai gyerekek többsége telefonnal indul el táborozni. Ez kétélű fegyver, hiszen egyrészt biztonságérzetet ad, hogy bármikor felvehetik a kapcsolatot…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Gépészmérnök leszek

Tudtad, hogy egy jó nyári tábor akár a továbbtanulásnak is megágyazhat? Egyrészt megkedveltetheti az addig kevéssé szeretett témát is (Tapasztaltad…

Még több