Ahol mindig karácsony van

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor nyunyókaszemmel

Nyunyóka vall most a PEOPLE TEAM (PT) nyári táboráról. Hogy kicsoda? Bizony, olvass csak tovább!

– Szervusz, Nyunyóka! Bemutatkoznál, kérlek?

– Szia! A PT-táborok kabalaállata vagyok, ha úgy tetszik. És nem csak én, mivel testvéreim is vannak, és ők szintén részt vesznek a kecskeméti gyerektáborban.

– Mit szólnak hozzád, illetve hozzátok a gyerekek?

– Szeretnek minket. Hát nézz csak rám, lehet nekem ellenállni?

– Hogy szoktad érezni magad a PT-ben?

– Szuperül, és a diákok is imádják. Hallottam, hogy azt mondták róla, olyan, mintha karácsony lenne. Bizony, a PT-ben mindig karácsony van, azt csinálják a gyerekek, amit akarnak: játszanak, barátságokat kötnek, és még a kaja is jó. És aki nem csupán enni szeret, de megtanulna főzni, a kuktatáborba jelentkezhet.

– A PEOPLE TEAM évről éve szekciók sokaságával tűnik ki a táboros kínálatból. Neked melyik a kedvenc PT-s tematikád?

– Szerintem a válasz attól függ, ki mit szeret csinálni, milyen tevékenység áll közel az egyéniségéhez. Ha művészi beállítottságú vagyok, nem biztos, hogy sport- vagy informatikatábort választanék, habár a PT-ben mindegyikre van lehetőség. Márpedig én írni szoktam.

– Nahát! Melyik alkotásodat ajánlanád az olvasók figyelmébe?

– Verseket írok, amelyeket Lackfi János is megirigyelhet. Igaz, nem adtam még ki őket, de a fő szervező asztalának fiókjában pihen a „PEOPLE TEAM, te csodás!”, az „Egyszer táborlakó leszek én”, valamint a „PT és én barátok vagyunk”.

– Nagyon eredetinek tűnnek.

– Mert azok is.

– Úgy gondolod, jól megférnek egymás mellett a táborban a különböző emberek? Hiszen minden gyerek más.

– Hogyne! A PT-ben talán az a legnagyszerűbb, hogy mindenki önmaga lehet, úgyis megtalálja a helyét. Szabadon választhatók a foglalkozások és a szabadidős tevékenységek, akárcsak az ételek vagy a barátok. Semmi sem kötelező, nem erőszak a disznótor.

– De azért nincs disznóvágás a tábor területén, ugye?

– Természetesen nincsen. Aki akar, vegán táborba is jelentkezhet, vagy ha nem szeretne gyakorlati oldalról is a kulináris élvezeteknek hódolni, a menüsorból választhat magának húsmentes ételeket.

– Többször szóba került az étkezés – ezek szerint nem pusztán az írás vonz.

– Így van, de az a szép az egészben, hogy nem kell egyetlen érdeklődési kört választani, a délutánok során mindenki azt csinál, amit akar, ha pedig egy témát szeretne körbejárni, akkor a következő turnusban arra jelentkezik. Évente három hét, azaz három turnus elérhető a PT-nél.

– Ha egyvalamit kívánhatnál, mi lenne az?

– Hogy ameddig csak lehet, ott lehessek a PT táboraiban.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Táborozni régen

Most még ugyan tél van, de 5-6 hónap múlva már nyoma sem lesz a hónak és a hidegnek. A gyerekek…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Majd én megcsinálom!

Az unokatestvérem, Máté, épp Hollandiában van, de nem turistaként. Dolgozik is, tanul is, segít is. Hogy lehet ezt a hármat…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

A nagy háború kis hősei

Az I. világháborúra több mint négy évig tartó világégésként emlékezünk, amely a XX. század elején, 1914 és 1918 között zajlott.…

Még több