Ottalvós, napközis, bejárós

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor

Elsőre talán nem minden gyerek lelkesedik az ottalvós tábor ötletétől akkor sem, ha millió és millió kiskorú számára a táborozás az egyik legnagyobb buli az egész világon. Az elsőtáboros hezitálók számára érdemes napközis – más néven bejárós – táborozási megoldást felkutatni. Amíg a szülők dolgoznak, a táborozó is remekül szórakozik majd – egész nap abban a tudatban, hogy „villanyoltás” után otthon, a saját szobájában hajthatja álomra a fejét.

A szokványos napközis táborokban a programok általában 8-tól 17 óráig tartanak, ám a PEOPLE TEAM táboraiban (közkeletű elnevezéssel „PT”) bejárósként is akár 08:00-tól 22:00-ig biztonságban tudhatjuk srácainkat úgy, hogy azt is biztosra vehetjük, hogy már az első nap végén megszámlálhatatlan élménnyel gazdagodnak majd.

Hét téma a PT-kínálatból:

Akik sütnek-főznek

A somlói galuskától a palacsintán át a rétesig rengeteg finomság készül a kuktatáborosok konyháján. Nem csupán édesség szerepel az étlapon: levesek, szószok és sültek is megtalálhatók a palettán. A turnus végén díszebéd várja a résztvevőket és a meghívottakat.

Akik ropják ezerrel

A tánctáborosok a turnus végén bemutatják a hét folyamán megtanult koreográfiát. A show-, a hiphop, a jazztánc, a salsa és az akrobatikus rock and roll elemeire épül. Előképzettség nem szükséges. Ami kell: kitartás és a tánc szeretete.

Akik repülnek

Akit érdekel a technika, már madártávlatból vagy élőben közvetítheti szüleinek az esti programot. Saját készítésű drónok suhannak a tábor felett. A turnus végére minden gyerek megtanulhatja, hogyan kell megépíteni és programozni egy repülő szerkezetet.

Akik pötyögnek

A programozótáborokat gyakran éri az a vád, hogy a gyerekek egész nap a gép előtt ülnek, és lövöldözős játékokat játszanak. Ez egyáltalán nincs így! A számítástechnika-kurzuson komoly alkotómunka folyik. Az órák végeztével a technika megszállottjai is a friss levegőre vágynak. A rengeteg csapatversenyből és műsorból ők sem maradhatnak ki.

Akik játszanak

Játszani mindenki szeret. A játéktáborba jelentkezőket rengeteg legó- és egyéb építőkocka várja. A játékszoba tele van társasjátékokkal. A stratégiai játékoktól kezdve a szerepjátékokon át minden a játéktáborosok rendelkezésére áll. De ha valaki pónit fésülne vagy inkább csak magába mélyedve barbie-zna, annak sincs akadálya.

Akik kattintanak

A fotóstábor résztvevői megtanulják a digitális és az analóg fényképezés alapjait. Az elméleti oktatás mellett a fő hangsúly a gyakorlaton van. A gyerekek fényképezőgéppel a kezükben, a kísérőktől instruálva járják a várost vagy a tábor területét. Témákat, kompozíciókat, színeket és fényeket keresnek a kapott feladat alapján. A turnus végén megnyílik a táboros fotókiállítás, amelyet a szülők is megnézhetnek.

Akik megmondják a tutit

A BRÓKEREK ÉS TŐZSDECÁPÁK táborában megtanulhatják a gyerekek, hogyan hozzanak jó pénzügyi döntéseket. Ha tudják, mit jelent a hitelkamat, a bankszámla, a befektetés, a tőzsdei kockázat, valószínűbb, hogy nem fognak fiatal felnőttként sem adósságcsapdába vagy nehéz pénzügyi szituációba sodródni. Ezt a szekciót a PT az MNB támogatásával szervezi.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozás – keleti tömb

A kétpólusú világrend megszilárdulásának következménye a keleti és a nyugati tömb. Az egyik pólust a Szovjetunió, a másikat pedig az…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…

Még több