Készülj, tábor, rajt!

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan készülj fel a nyári táborozásra? Íme, néhány jó tanács első táborozóknak tábor előtt, alatt és után.

Keress valami spéci nyaralást!

Ha megvan a nagy elhatározás, hogy 2022-ben megkezded az első táborodat, akkor az első és legfontosabb feladat a témaválasztás. Te se elégedj meg azzal, ha egy táborban naponta mehetsz strandra. Keress inkább olyan nyári tábort, amely valamilyen speciális programot kínál. A PEOPLE TEAM táboraiban 17 téma közül választhatsz.

Nyelvészektől a színészekig

Ha az angolt nézed ki, akkor naponta 2×60 és 1×90-ben tanulhatod a nyelvet, nem magyar anyanyelvű tanárok segítségével. Festeni vágynál? Megcéloznád a világot jelentő deszkákat? Esetleg fényképeken szeretnéd megörökíteni a környezetedet, és dokumentálnád az életed minden egyes percét? Vámpírregényt írsz? Akkor kattints, és minden művészeti ághoz találsz megfelelő tábort. Persze nem csak ezzel telik a nap. Az összes szekció kínál játékokat, vetélkedőket, jó részükről még videó is elérhető. Tájékozódj ezekről a tábor honlapján!

Kütyümániásoknak

Nehezen szakadsz el a számítógéptől és az egyéb kütyüktől? Szívesebben töltöd az időt egy hűvös szobában? Akkor sem kell otthon töltened a nyarat. Repülj rá egy drón- vagy robotépítő táborra, egy kis programozásra vagy 3D grafikára. A PT-ben a rengeteg szabadidős program kompenzálja a gép előtt töltött időt, így a szüleid is elégedettek lesznek.

Leszel nomád?

Nagyon nem mindegy, milyen az elhelyezés egy táborban. Sátor vagy kollégium? Emeletes ágy vagy heverő? Kell-e vinni ágyneműt vagy hálózsákot? Az sem mindegy, hogy a patakban kell-e mosakodni, vagy van rendes fürdőszoba. Ezek mind-mind olyan kérdések, amelyekre választ kell kapnod még táborozás előtt. Gondold át, mit szeretnél, és aszerint válassz táborhelyet!

Csak bátran!

Egyedül elindulni az ismeretlenbe még egy felnőttől is nagy bátorságra vall. Ha nem sikerül egy osztálytársat, barátot sem beszervezned, akkor se hátrálj meg, próbáld meg egyedül is! Biztos, hogy sikerül új barátokra és ismerősökre szert tenned. Ezt a célt szolgálja a PT-s táborokban a „buddy program”. Az egyedül érkező gyerekeknek az első perctől kezdve keresnek hasonló korú és érdeklődésű társakat.

Hívj egy mókust, ne a szüleidet!

Egy táborban mindig előfordulnak problémák: lemaradsz az ebédről, netán nem ízlett. Fáj a hasad, elveszett a fél pár zoknid, vagy nem jössz ki jól a szobatársaddal. Nem kell rögtön hazatelefonálni, mert az őseid úgyis csak szívbajt kapnak az aggodalomtól. Szólj a táboroztatóknak – mindenre találnak megoldást. A tapasztalt animátorok szívesen mondanak esti mesét, vagy akár este tízkor is kerítenek szendvicset. Felhúzzák az ágyneműdet, megkeresik az elveszett papucsodat, illetve a jelmezkészítésben is segítenek.

A büfé királya

Fontos kérés, hogy mennyi zsebpénz legyen nálad. A PEOPLE TEAM kecskeméti táborában rendkívül hatékony rendszert fejlesztettek ki a probléma megoldására. A tábori büfében neked is számlát nyitnak, amelyre érdemes elhelyezni az összes zsebpénzedet. Vonalkódos, fényképes, személyre szóló kártyát kapsz, ennek segítségével azonosítanak a büfések. Nem fordulhat elő az, hogy valaki idegen kártyával vásárol. Természetesen nem kötelező a teljes összeget elkölteni – ami a turnus végén marad, azt visszakapod.

Az utolsó napra

Ha lehet, kérd meg a szüleidet, hogy jöjjenek el érted a táborba. Tuti örülni fognak, ha ők is láthatják a táncbemutatót, a fotókiállítást, a filmet vagy az angol nyelvű produkciót, amelyen egész héten át dolgoztál. A kézműves-foglalkozásokon alkotott műremekeket se felejtsd el hazavinni! Búcsúzz el mindenkitől, hiszen egy év nagy idő, és lehet, hogy csak a következő nyáron láthatod új barátaidat. Ha egy hét múlva még mindig eszedbe jutnak a táboros élményeid, biztos lehetsz benne, hogy jól választottál.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyebek

Táborozni régen

Most még ugyan tél van, de 5-6 hónap múlva már nyoma sem lesz a hónak és a hidegnek. A gyerekek…

Még több