10 érv a PEOPLE TEAM nyári tábora mellett

Táborélet
10 érv a PEOPLE TEAM nyári tábora mellett

Minden évben azon őrlődsz, hogy melyik nyári táborba jelentkezz? A több száz alternatívát böngészve nem tudsz rájönni, melyik a legjobb? Mutatunk 10 érvet a PEOPLE TEAM „táborfesztiválja” mellett.

1. Lazulás szülők nélkül

Függetlenedni vágyók előnyben: a PT alapvetően bentlakásos tábor, bár a Kecskeméten vagy a környéken lakók közül néhányan a bejárós vagy napközis lehetőség mellett voksolnak. Az ország (sőt a világ!) minden szegletéből érkeznek táborlakók. Programokból sincs hiány: az ebédig tartó délelőtti témafoglalkozások, a számtalan választható délutáni rendezvény és az esti vidámparkszerű megmozdulásokon túl a tábori élmény – a tizenhárom év felettieknek – gyakran a takarodó után is folytatódik egyórás napzáró bemutatókkal és különleges témák köré szerveződő foglalkozásokkal.

2. Kalandok, sztorik

A PEOPLE TEAM olyan, mint egy igazi gyerekfesztivál: itt félóránként kezdődik, történik, újraszerveződik valami. Vegyél részt ad hoc jellegű sportversenyeken: legyél focibajnok, teniszsztár vagy verhetetlen bowlingozó! A szálláshely minden szegletét érdemes feltérképezni, hiszen bárhol találhatsz valami izgalmasat: trambulinok, eldugott függőágyak, játékplacc. A fiatalabbak csúszdaparkot látogatnak, míg a nagyobbak izgalmas workshopokon vehetnek részt. Élmény nélkül hazamenni teljesíthetetlen kihívás.

3. Egésznapos ínyenckedés

Ki ne szeretne a rendszeres étkezések mellett csak úgy harapni valamit napközben? Jó hír a nasiimádóknak: idén nem kell édességgel teletömni a bőröndöt! A tábor területén üzemel a PT saját büféje, a Zabi Da Kanka, amelynek a kínálata is nagyobb egy átlagos iskolai falatozóénál. Ez nem jelenti azt, hogy egész héten pénzzel a zsebedben kell rohangálnod, a táborlakók a PT-kártyájukat használják, amely a jelentkezési lapjukkal van összekötve. Finomságok a Hangárban is várnak: zöldség és gyümölcs korlátlan mennyiségben fogyasztható, és repeta is mindig jut.

4. Két tucat szekció

A PT-ben 10 témacsomag áll rendelkezésedre, azokon belül pedig még több opció. Jelentkezz az írócsapatba, táncold át a nyarat, kóstolj bele a színházcsinálásba vagy készítsd el a saját kisfilmedet! A sportemberektől, a művészlelkeken át egészen a pénzmágusokig minden 7–17 éves megtalálja a helyét. Ha esetleg több mindent kipróbálnál, jelentkezz két turnusra!

5. Közösség, csapatmunka

A rengeteg szekció sok táborozót is jelent: hetente nagyjából ötszáz új arccal találkozhatsz. A PEOPLE TEAM táboroztatói profik a közösségépítésben. Nem csak a választott témacsoportodon belül dolgozhatsz össze a társaiddal. Esténként véletlenszerűen sorsolt vagy önállóan szerveződő csapatok versenyeznek egymással, teljesítenek különféle kihívásokat vagy oldanak meg vicces feladatokat. A tábori show-k alkalmával a tábortáncot is megtanulhatod. Ezek rendszerint fergeteges partik, amelyeken minden résztvevő egy emberként mozog a legütősebb nyári ritmusokra.

6. Ismert emberek testközelből

Mindig arról álmodoztál, hogy egyszer profiktól lesheted el a kedvenc szakmád titkait? Itt a lehetőség: a fiatal irodalmárok kortárs szerzőkkel, a youtuberek befutott vloggerekkel, a színésztanoncok pedig színészekkel találkozhatnak és ötletelhetnek együtt. A szekción belüli foglalkozásokon kívül különféle előadásokra is ellátogathatsz; a vendégek sok esetben itt is olyan személyek lesznek, akiket eddig talán csak tévében láttál.

7. Tágul az agy

A klassz emlékek mellett új ismeretekkel is gazdagodhatsz. Minden szekcióban felkészült oktatók segítik a gyarapodásodat, de ne ijedj meg, nem a magolás a cél! Az izgalmas workshopok hatására magadtól kezdesz majd máshogy tekinteni a világra: jobban átláthatod az összefüggéseket, kibontakoztathatod a tehetségedet, nyitottabbá válhatsz. Ez a sportolóktól kezdve a művészeken át az informatikusokig minden táborlakóra ugyanúgy igaz.

8. Új barátok

A PT-ben már hagyománnyá vált, hogy a tesók együtt érkeznek a hét elején, de annak sem szabad csüggednie, aki egyedül toppan be friss táborozóként. Sőt, ha szerzel egy új barátot, valószínűleg a tesóját is megismered: kettőt egy csapásra! Az sem lehetetlen, hogy ismerősöket fedezel fel a sokaságban. A tematikus foglalkozásokon mindenesetre olyan társaságba kerülsz, amelynek tagjai hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek. A közös munka pedig hamar összekovácsolja majd a 10-15, esetenként 5-8 fős csapatot.

9. „Vizsga”

A táborozók nagy részének alkalma adódik a többieknek is megmutatni, mit sajátítottak el a vasárnaptól szombatig tartó turnus során: amíg a színészek és táncosok egyedülálló előadásokkal rukkolnak elő, a fiatal konyhafőnökök pedig szuper fogásokkal lephetik meg a barátaikat, addig a youtuberek az elkészült videóikért zsebelnek be pluszpontokat. A kreatívok is megmutathatják magukat: készíts kiállításra szánt fotókat, állítsd ki a festményeidet, a szobraidat vagy szerepelj felolvasóesten!

10. Szabadság

Foglalkozásokat kihagyni természetesen nem érdemes, ám azokon túl te dönthetsz, milyen programokon szeretnél részt venni. Ha pedig inkább lazítanál, a tábori beszélgetések, előadások helyett játszhatsz, lustálkodhatsz vagy dumcsizhatsz a haverokkal a fűben. Senki nem fog rád szólni, ha valamihez éppen nincs kedved. A PEOPLE TEAM szervezői ezért hívnak minél több vendéget és készülnek számtalan változatos eseménnyel: pontosan tudják, hogy nem lehet egyszerre több száz gyerek kedvére tenni, vagyis folyamatosan biztosítaniuk kell a választás lehetőségét mindig más és más szabadidős elfoglaltságokhoz. Talán az elmúlt 30 nyár elég ütős igazolás arra, hogy értik a csíziót.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…

Még több