WC-gurigából műtárgy

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM-táborokban a kreativitás minden visz. Lényegében az összes programhoz szükség van a táborozók és a táboroztatók képzelőerejére.

A különböző színű csapatok a zászlóikat, jelvényeiket nem készen kapják. Nekik kell megtervezniük, megrajzolni és kifesteni a zászlót, feldíszíteni a csapattablót. Ehhez alapanyagot – krepp-papírt, festéket, ragasztót, egyebeket – biztosítunk, ám ez az eszköztár soha nem elégíti ki a táborozók fantáziáját. Mindenki azt tesz hozzá, amit éppen talál, így lehet egy kólásüvegből jogar, egy selyemkendőből királyi palást, egy leszakadt gombból medveszem.

A délutáni kézművesfoglalkozásokhoz is felhasználunk mindent, ami könnyen és gyorsan elérhető. Egy 500 fős tábornak óriási az anyagigénye, ezért minden nyár előtt megkérjük a leendő táboroztatókat, hogy gyűjtsék az üvegfestéshez felhasználható szörpöspalackokat és befőttesüvegeket. Ha nem sikerül mindenről levakarni otthon a címkét, sebaj, azt is megtesszük a Nagy Üvegmosás című akció keretében.

Az előkészítő napokon több száz üveget sikálunk tisztára, hogy gyertyatartók, színes vázák vagy evőeszköz-tárolók készüljenek belőlük az anyukák legnagyobb örömére. Furán hangzik, de gyűjtjük a WC-papír-gurigákat is. Számtalan féle báb vagy dísz készülhet belőlük. A büfében összegyűlt üdítőskupakok sem kerülnek a szemétbe: egy kis ragasztó segítségével gyönyörű montázsokat lehet belőlük készíteni.

A jelmeztárunkat is folyamatosan bővítjük: összeszedjük az otthon már nem használt ruhákat, kalapokat, nyakkendőket. Több céggel állunk kapcsolatban, akiktől megkapjuk a – méretük miatt – eladhatatlannak ítélt szöveteket. Akár egy egy-két méteres színes anyag is csodálatos átváltozásokon mehet keresztül. A királyi palásttól kezdve az angyalszárnyakon át a turbánig bármi lehet belőle.

A jelmeztárunkat tisztán, vállfára akasztva tartjuk. Rengeteg esti program elengedhetetlen szereplői a jelmezek: a táborozók és a táboroztatók is szívesen bújnak egy-egy elképzelt karakter bőrébe a több száz fős izgalmas Krimijáték vagy a fergeteges Szolgáltatóház kedvéért. Temérdek szerephez akad kész jelmez: a királylánynak abroncsos szoknya, az udvarmesternek gérokk. De ha nincs éppen megfelelő öltözet, akkor is készülhet a fehér zakóból űrhajósruha, vagy a cilinderből varázssüveg.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…

Még több