Szuperképesség egy nyár alatt?

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM-táborokban a szabadidős programok és a szakfoglalkozások nemcsak a részvevők tudását bővítik, de a gyerekek egyéb képességei is fejlődnek. Nem ígérjük, hogy egy hét alatt bárkiből Batmant vagy Supermant faragunk, de az biztos, hogy könnyebben veszi majd az akadályokat a következő tanévben.

Problémamegoldók, vezetők, kreatívok

Egy-egy turnus alatt különböző színekkel jelölt csapatok versenyeznek egymással. A csapatok összeállítása teljesen heterogén: kicsik és nagyok, lányok és fiúk egyaránt tagok. A csapatvezetők már az első napon, játékos gyakorlatokon keresztül mérik fel, melyik gyerek milyen szerepre alkalmas. Van, aki remek előadó. Ő lesz a csapat szószólója. Van, aki képes elvezetni a zászlókészítő brigádot. A csapat minden tagjának feladata és szerepe lesz, mert csak így van esélyük a fődíj, a tábori kupa megnyerésére.

Nyitottság minden új iránt

A rengeteg program során a táborozók mindennap újabb és újabb társaikkal kerülnek kapcsolatba. A srácok megtanulják, hogyan alakítsanak ki barátságokat, hogyan ismerkedjenek könnyedén. A szociális készségek fejlesztése során nem csupán a kommunikációjuk, ám az önállósodási lehetőségeik is egészen új szintekre juthatnak.

Meg tudod csinálni!

„Egy táborban szüntelenül érdekes és inspiráló kihívásokkal kell megküzdeni, ebben nincs semmi meglepő – állítja Palotás Attila Ater az 1991-ben alakult PEOPLE TEAM-től. – Jó esetben egy családi kiránduláson sem hajítják át a tízéveseket az árok felett, ha mindenki más vidám ugrásra készül. Megjegyzem, én egyszer megtettem ezt a hétéves unokaöcsémmel. Megbántam. A tábori próbatételeket rendszerint a jól megérdemelt szórakozás követi, ami magától értetődik.” Az erőpróbák problémamegoldó készséget, valamint ellenálló képességet igényelnek. A táborozók az együtt töltött idő alatt játszva elsajátíthatják azt az attitűdöt, amelynek birtokában kitartással és türelemmel valódi eredményeket produkálhatnak.

A rögbitől a kardvívásig

Nemcsak az adott tábor tematikája alapján gyűjthetnek be a gyermekek új hobbikat, hanem egymástól is elleshetnek olyan kedves elfoglaltságokat, amelyek egy életen át elkísérik őket. A táborba naponta érkeznek meghívott vendégek. Íjászok, középkori lovagok, kígyók, nyomkereső kutyák és lepkegyűjtők mutatkoznak be rendszeresen.

Hol a mobilom?

Ez az a kérdés, amely a legritkábban merül fel. Sok táborozó meg is feledkezik arról, hogy mi van a külvilágban. Annyi programmal és feladvánnyal találkoznak a vakációzók, hogy jóformán sem idejük, sem lehetőségük nem marad telefonozni vagy számítógéppel játszani. Ez kitűnő alkalom lehet arra, hogy kiemeljük őket a képernyők uralta világból.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több