Táncold be magad a PEOPLE TEAM táborába!

Egyebek
Táncold be magad a PEOPLE TEAM táborába!

Már a kisbabák is szeretik a zenét – és ez általában később sem változik. Totyogóként ritmusra rázzuk magunkat, egy idő után pedig elkezdünk tudatosan figyelni mozdulatainkra. Néhányan egyenesen művészi szintre fejlesztik a táncot. Ha a te lábadban is benne van a bugi, vess egy pillantást a PEOPLE TEAM táborára. Ide olyan 7-17 éveseket várnak, akiknek felcsillan a szemük a salsa, a zumba, a show-, a társas- és a hastánc említésére. Az sem akadály, ha nem vagy profi, de fűt a lelkesedés. Most pedig nézzük, mit nyújt a tánc a fiataloknak.

Kifejezi az érzelmeket

Azok a gyerekek, akik nem félnek mások előtt táncolni, az érzéseikről és a vágyaikról is könnyebben, felszabadultan beszélnek. A tánc hangtalan kommunikáció. Társas tevékenységként megtanulunk általa más emberekhez kapcsolódni, együttműködni velük, ezáltal erősíti a szociális képességet. A lépések megtanulása és a gyakorlás türelemre ösztönöz, emellett a vezetésről is tanít egy s mást. Segít levetkőzni a gátlásokat, és nyitottabbá tesz nemcsak a szűkebb környezetünk, de a világ felé is.

Felszabadít

Sokan teljesen átengedik magukat a tánc okozta élménynek. Akik ezt hivatásos táncosként élik át, olyan érzelmi gátat törnek át, amelyre csak a színpadon és mozgás közben képesek. Nem akarsz ezzel művészeti ágként foglalkozni, de szereted a zenét, és levezetnéd a feszültséget? Akkor is jó választás a tánc, mert felszabadít, és fizikailag, szellemileg, érzelmileg egyaránt felfrissít.

Megoldja a problémákat

Habár nem mindig könnyű elsajátítani a lépéseket, a sikerélmény motiválttá tesz, és nem csupán a táncparketten, de az élet más területein is. Egyrészt megtanulod általa, hogy a sikerért meg kell küzdeni, másrészt pedig láthatóvá válik a kitartó munka gyümölcse.

Fizikailag is jót tesz

A tánc pozitívan hat a mozgásfejlődésre és a koordinációra. Utóbbi számos tevékenységben, sportfajtában is lényeges (például biciklizés). Erősíti továbbá a kitartást, ami többek között a tanulásban és a munkában fontos.

Önbizalmat ad

Nemcsak a tánc felszabadító ereje segít a magabiztosság fejlesztésében, de az a tény is, hogy érzed: jó, illetve egyre jobb vagy valamiben. Ez önbizalmat ad, és mivel közben átéled és feldolgozod élményeidet, művészetterápiaként is felfogható.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több