Gazdagodj élményekkel és ismeretekkel!

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor gazdálkodj okosan

2021-ben a Magyar Nemzeti Banknak köszönhetően valósult meg a PEOPLE TEAM (PT) gazdasági tábora. A kecskeméti nyári táborba olyan 18 év alatti fiatalokat vártak, akik nyitottak a magyar és a világgazdaság kérdéseire, szeretnének pénzügyileg tudatosabban élni, és akiknél akár továbbtanulási szempontból is szóba jöhet a gazdasági szakirány.

A jövőbe fektetve

A PT táborai már 30 éve tesznek tanúbizonyságot arról, hogyan lehetséges egyszerre kikapcsolódni és új ismereteket elsajátítani. Nincs nyomás, osztályozás vagy vasszigor, mégis úgy okosodnak a gyerekek, hogy közben a különféle szekciókban elhangzottakat életük későbbi szakaszaiban is hasznosíthatják. Ahogy az egyik résztvevő nyilatkozott a programok után arról, véleménye szerint hol és milyen itt szerzett tapasztalatokat tud majd kamatoztatni a későbbiekben: „Iskolai tanulmányok, munkahely a jövőben, kommunikációs képesség, csapatmunka, csapatszellem stb.” Mi mást várhatnánk el egy fejlesztő célú nyári tábortól?

Ilyen egy PT-tábor powered by MNB

Az MNB által támogatott cash flow és gazdasági tábor – a PT-témák többségével egyetemben – egyhetes turnusban valósult meg. A fiatal szekcióvezetőn kívül mindennap volt legalább egy vendégelőadó, akivel egy főtémát járt körül a kis csoport. Első nap a Pénzügyminisztérium egyik munkatársa, Tebeli Izabella beszélgetett a diákokkal, akik megismerkedtek a pénzügyi alapfogalmakkal (például hitel, biztosítás, kamat, bankbetét), valamint interaktív játékokban vettek részt. Második nap, azaz kedden Muck Iván startupalapító (FFNext) tartott előadást a pitch prezentáció műfajáról, utána a fiatalok közösen alkottak vállalkozásötleteikhez köthető prezentációkat.

Szerdán reggel Bózsik András (Magyar Fejlesztési Központ, Lyme Diagnostics Kft.) osztotta meg a startupokkal kapcsolatos tapasztalatait a diákokkal, akik ezt követően megbeszélték ötleteiket a cégalapítóval. Őt követte Gergely Orsolya (Junior Achievement Magyarország, Pénz7), aki izgalmas tőzsdeszimulációs játékot játszott a pénzmágusképző résztvevőivel – egy órán belül mindenkinek sikerült képbe kerülnie az értékpapírpiaci fogalmakkal. Szűcsi Levente két prezentációval zárta a napot, ezek során a biztosításokról és a fenntartható fejlődés közgazdaságtanáról tanultak egy s mást a táborlakók.

Csütörtökön a Coding Sans vezérigazgatója, Wohlmuth Máté ismertette a vállalkozói életmód előnyeit és buktatóit. Pénteken egy corvinusos hallgató, Rottenstein Orsolya adott elő a pénz történetéről, a jegybankok szerepéről, valamint a kriptovalutákról. Végül Komló Petra vezette be a srácokat az elméleti közgazdaságtan alapjaiba.

A délutáni és esti témaelőadásokon a további mintegy 30 szekció hallgatója is részt vehetett. Itt szóba került többek között a vállalkozói lét, a munkaerőképzés, a csapatmunka fontossága, a humánerőforrás-fejlesztés, a vállalkozások jövője, a GDPR, a közösségi média, a marketing, a könyvelés és a bitcoin.

Találkozzunk 2022-ben!

A PEOPLE TEAM jövőre is tervezi megnyitni a gazdasági tábor kapuit. Amennyiben 7–17 év közötti vagy, és felkeltették érdeklődésedet a fentiek, illetve szívesen lépnél ki úgy a nagyvilágba, hogy tudod, mibe mennyi energiát és költséget érdemes fektetned, ajánljuk figyelmedbe a PT pénzmágusképzőjét. Klikkelj ide, és jelentkezz – ha hozod a testvéredet vagy a barátaidat is (jöjjenek, mondjuk, angol-, informatika- vagy főzőtáborba), kedvezményben részesültök.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több