Nyári tábor mint második otthon? Ez a PT!

Egyebek
PT-zni sose lehet túl korán elkezdeni

1994-ben döntött úgy az ENSZ, hogy május 15-ét kinevezi a családok napjává. Nehéz lenne körülírni, mi is pontosan a család, de szociológiai értelemben olyan emberek közösségét jelenti, akik között leszármazotti, házassági vagy örökbefogadási kapcsolat van. Máshol olyan leírást is találunk, miszerint a család az, ami velünk együtt örül, és a legkétségbeejtőbb helyzetekben is támogat; az a közeg, ahová mindig hazamehetünk, és ahol örömmel fogadnak bennünket.

Te is tagja vagy legalább egy ilyen közösségnek?

Jó esetben az iskolában, barátok között is érezheted azt, hogy ez a második otthonod. A nyári szünetben sem kell elbúcsúznod társaidtól: szervezzetek szabadidős programokat, kiránduljatok akár a szülőkkel közösen – vagy ha elszakadnátok az ősöktől, akkor győzzétek meg őket arról, hogy vannak egészen tuti táborozási lehetőségek. Idén a július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. közötti turnusokban érhetők el a PEOPLE TEAM új generációs táborai, amelyeket a 7–17 éves gyerekek nyári táborfesztiváljaként is emlegetnek azok, akik gyakorlatilag hazajárnak a kecskeméti helyszínre.

Jó arcok, élményközpontú okosodás, szabadság

A PT szervezői már az ENSZ emlegetése kapcsán megnevezett dátum előtt elkezdték megvalósítani táboraikat: 1991 óta mintegy 22 ezer fiatal vett részt programjaikon, amelyek céljai között szerepel a hosszú távú ismeretek gyakorlati elsajátításának elősegítése és a szórakoztatás is. A kettő igenis megfér egymás mellett, erre a PEOPLE tízféle témacsomagja és mintegy harminc témája az élő bizonyíték. Az, hogy szuper a társaság, és hogy aki itt egyszer megfordul, alig várja, hogy visszatérjen, a családias hangulatnak köszönhető, valamint annak, hogy mindent szabad, amíg az nem veszélyezteti senkinek a testi-lelki épségét.

Ezek közül választhatsz

A NYELVEK + ORSZÁGOK témacsomagjában angolt vagy magyart mint idegen nyelvet választhatsz. A MOZGÓKÉP + MÉDIA részeként film-, média-, youtuber-, Minecraft-, scrap mechanic vagy játékteszttábor részese lehetsz. A TECH + JÖVŐ szekció magában foglalja az informatika-, a robotika- és programozástábort, a drónépítők és -pilótákat, továbbá a Te vagy a jövő és az Így működik elnevezésű táborokat. 2021-ben új PT-témacsomagra is lehet jelentkezni: a CIRKUSZ + AKROBATIKA csomagban kiderül, mi az az aerial silk, a hammock, a tissue, ráadásul zsonglőrködhetsz is. A JÁTÉK + KALAND szekcióban logika-, legó- és játéktábor vár. A KREATÍVOK + MŰVÉSZEK témái a művészlelkeknek kihagyhatatlanok, érdekelje őket a fotózás, a képzőművészet, az élő irodalom vagy a kreatív írás. A SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET keretében ezúttal is kéthetes táborra készülj – érdemes mielőbb jelentkezni, mert korlátozott a helyek száma. A KUTATÓK + KALANDOROK azoknak tartogat újdonságot, akiket érdekel a föld és az emberiség sorsa: zöld tábor, régész- és kalandtábor, valamint az Ocean Cleanup – Boyan Slat közül lehet választani. A KUKTÁK + CUKRÁSZOK témacsomagja a kukta-, a vegán és a cukrásztábort foglalja magában. A MOZGÁS + RITMUS ezúttal is sport- és táncszekcióval várja a 18 év alattiakat. És ez nem minden. Te döntöd el, hogy mit eszel a táborban (menü alapján választhatsz, de ha ételérzékenységed van, szólj, és ennek tudatában kapsz ennivalót; továbbá korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás érhető el a tábor területén) és mit csinálsz délutánonként. Ott alszol vagy hazamész? Ha maradsz, napoznál vagy fociznál? Trambulinon ugrálnál vagy előadásokat hallgatnál? Netán megtanulnál karatézni? Vagy beszélgetnél az új barátaiddal? Rajtad múlik. Ide kattintva lehet jelentkezni a korlátlan lehetőségek paradicsomába.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több