Minden, csak nem szardellás pizza

Egyebek
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Ezt a napot nyilvánvalóan azok alkották meg, akik kifejezetten ellenzik a szardellát! Nos, a legtöbb amerikai nem kedveli a szardellát, mivel nagyon sós, markáns és halas íze van. November 11-én ünnepeljük idén a minden, csak nem szardellás pizza napját, ami a hagyomány szerint a hónap második szombatjára esik. Ez a pizzaünnep mindenféle feltétet tiszteletben tart, az olajbogyótól, pepperónin, szalámin, kolbászon, paprikán, sajton, hagymán, gombán és baconön keresztül az ananászig (igen, az ananászt is) számtalan lehetséges összetevő közül választhatunk.

Egy ínyenc ünnepi nap

A minden, csak nem szardellás pizza napja gasztronómiai ünnep, amely lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően ünnepeljen. Kivéve a szardellafanatikusokat. A választék széles: a húsok szerelmesei megtalálhatják a kolbászok és baconszalonnák ízvilágát, míg a vegetáriánusok élvezhetik a friss zöldségek sokszínűségét. A kreativitásnak csak a képzelet szab határt.

Miért pont szardella nélkül?

Bár a szardella rajongóinak ez a nap nem kedvez, a statisztikák szerint az amerikaiak többsége örömmel hagyja ki ezt a feltétet. A szardella a mediterrán konyha kedvelt alapanyaga, azonban az amerikai pizzafogyasztók körében nem nyert teret a jellegzetes íze miatt. Az ínyencek értékelhetik, hogy ez a nap nyitott minden más ízre, így teret adva a különféle kulturális hagyományoknak és személyes ízléseknek. Még egy ok arra, hogy finom pizzát együnk.

Ünnepeljen mindenki ízlése szerint!

Ez a nap tökéletes alkalom arra, hogy barátokkal és családdal összegyűlve megosszuk kedvenc pizzánkat, kipróbálva új kombinációkat, vagy éppen ragaszkodva a jól bevált ízekhez. Az ünneplés szellemében az éttermek és pizzériák is különleges ajánlatokkal készülnek, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes ízkombinációt. Az ilyen napok emlékeztetnek bennünket arra, hogy az étkezés nem csupán táplálkozást jelent, hanem egyben közösségi élményt és örömforrást is.

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több