A 10 legjobb tábor

Egyebek
PT-s tábortánc és esti program

A jó tábor ismérve nem feltétlenül abban rejlik, hogy olyan témára épül, amelyről még alig hallottunk. Egy kézműves- vagy focitábor is lehet hatalmas élmény a gyerekeknek. Ha azonban észrevesszük, hogy gyermekünk már unja a sulis napközis tábort, érdemes körülnézni, milyen kivételes ajánlatokkal csábítanak a táborszervezők. A kínálat óriási, a legfurmányosabb tematikát kínáló nyári gyerekfesztiválok is elérhetőek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Íme, néhány példa…

Régésztábor

Az ifjú Indiana Jonesok részt vehetnek egy igazi ásatáson, segédkezhetnek a múzeumi munkában. Izgalmas kincsvadászatokon, térképolvasási gyakorlatokon és történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozásokon bizonyíthatják rátermettségüket. Bepillantást nyerhetnek a honfoglaló magyarok életébe. Több ezer éves kerámiákat és kőeszközöket vehetnek kézbe.

Korosztály: 8–17 évesek

Ár: 39 000–78 000 Ft (bejárós tábor bentlakásos tábor)

Elérhetőség: https://peopleteam.hu/regeszet/

Erdei kalandtábor

A pécsi kalandparkban rendelkezésre állnak a létesítmény játékelemei: többek között alpesi kötélpark, erdei bob, rodeóbika, kalandvár és labirintus. Az ötnapos tábor ideje alatt a helyszínt körülvevő erdőben szervezett versenyeken, tudáspróbákon mérhetik össze ügyességüket a résztvevők.

Korosztály: 6–14 évesek

Ár: 26 990 Ft

Elérhetőség: http://mecsextrem.hu/

Amerikai sportok tábora

Európában is egyre népszerűbbek az amerikai sportok. Az amerikaifutball-órákon dobótechnikákat tanulnak a gyerekek. Kontaktot nem alkalmaznak, ezért védőfelszerelés nem szükséges. Ezen kívül egyéb tengeren túli sportágakat is kipróbálhatnak: a baseballt, a kickballt és az ultimate frisbee-t. Természetesen a rengeteg meccs és bajnokság sem maradhat el.

Korosztály: 12–17 évesek

Ár: 125 000 Ft

Elérhetőség: https://funside.hu/

Kockaépítő-tábor

Ebben a napközis táborban a legózásé a főszerep, de nap mint nap többórás szabadtéri játék is szerepel a programban. A kicsik építőversenyeken, városépítésben és toronyépítésben mérhetik össze ügyességüket. Több mint 300 kirakható készlet várja a táborozókat. Egyéb programok: építkezés óriás szivacskockákból, léghoki, bábszínház.

Korosztály: 5–11 évesek

Ár: 30 000 Ft

Elérhetőség: https://www.kockaepitotabor.hu/

Gokarttábor

A szegedi gokartpálya idén is megrendezi nyári táborait. Biztonságos felügyelet mellett kis csoportban próbálhatják ki a gyerekek ezt a technikai sportot. Megtanulhatják, hogyan kell használni és karbantartani egy ilyen járművet. Elsajátítják a gáz, a fék, a kormány helyes használatát. Ezt a képességet speciálisan erre kialakított, biztonságos pályán fejlesztik. Megtanulják a gokart részeit, felépítését, a motor működését, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsék, mi miért történik a gokarttal vezetés közben.

Korosztály: 8–14 éves

Ár: 40 000 Ft

Elérhetőség: https://gokartparkszeged.hu/

PUBLIC-ART tábor

A public-art köztéri művészet, amely kitágítja a hagyományos művészet határait. Lehetőséget biztosít az önkifejezésre, segítségével a környezet beépíthető a műalkotásba. A résztvevők megismerhetik a színes halmazba tartozó technikákat, készítenek stencileket és egyedi pólókat. Többféle megjelenési formában készítenek kollázsokat: zenében, grafikában és filmekben.

Korosztály: 10–18 éves

Ár: 49 000–59 000 Ft

Elérhetőség: https://www.nagyonnyar.hu/

Jógatábor

A táborban életkori sajátosságaihoz és igényeihez igazított, mozgásközpontú foglalkozásokkal várják a jelentkezőket. Mindennap van kézművesprogram. A kínálatban szerepel még: hangfürdő, mandalázás, csillámtetoválás és még sok más hasznos, érdekes, mozgásfejlesztő esemény.

Korosztály: 5–10 éves

Ár: 24 000 Ft

Elérhetőség: https://www.anditancok.hu/

Bűvésztábor

A résztvevők a bűvészkedés és kellékkészítés alapfogásaival ismerkedhetnek meg. A bűvészkedés összpontosításra, a kézügyesség fejlesztésére, a mások előtti szereplésre tanít. Budapestre kirándulnak a Cirkuszművészeti Múzeumba, majd a záró napon bűvészműsort tartanak a szülők részére élőben vagy videófelvételről.

Korosztály: 9–12 éves

Ár: 32 700 Ft

Elérhetőség: https://www.hirosagora.hu/

Logikatábor

Két dobókocka és egy pohár segítségével számtalan logikai fejtörőt állíthatunk össze. Ehhez jön még egy játékokkal, ördöglakatokkal és egyéb fineszes találmányokkal telezsúfolt szoba. A táborban lehetőség van egy szabadulószoba rejtvényeinek megoldására is. Délután és este izgalmas vetélkedők, csapatversenyek, koncertek biztosítják a kikapcsolódást.

Korosztály: 10–17 évesek

Ár: Ár: 39 000–78 000 Ft (bejárós tábor; bentlakásos tábor)

Elérhetőség: https://peopleteam.hu/

Horgásztábor

A horgászat és az ahhoz kapcsolódó programok a tábor területén lévő holtágon és a közvetlen közelben található Kettős-Körösön zajlanak. A táborozó ifjú horgászoknak alkalmuk lesz az elméleti és gyakorlati tudnivalók játékos és szórakoztató formában való megtanulására, új horgászmódszerek elsajátítására, a környezet és a természet megismerésére horgászati bemutatón való részvételre.

Korosztály: 8–15 évesek

Ár: 38 000 Ft

Elérhetőség: http://szazlabu.hu/

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozni most

Napjainkban is nagyon sikeresek a táborok, mert a szervezők meg tudják találni azokat a témákat és programokat, amik korunk gyermekeit…

Még több