5 tanács táborválasztás előtt

Egyebek
5 hasznos tanács táborválasztás előtt

Egy tábor örök élményekkel szolgálhat a gyereknek, ám nem mindegy, milyen táborba küldjük először a csemeténket. Ha te is hezitálsz, hogy milyen tábort válassz jövő nyárra, akkor olvass tovább! Mi megpróbálunk segíteni a döntésben.

1. Milyen tábor legyen?

Tánc-, idegen nyelvi, sport-, kaland-, netán menő Minecraft-tábor? Fontos, hogy olyan tábor mellett tegyük le a voksunkat, amely tükrözi a gyerekünk szokásait, stílusát és temperamentumát. Az aktív, izgő-mozgó kölykök imádni fogják a sporttábort, a számítógépes játékok iránt rajongóknak választhatunk Minecraft-élménytábort, a szereplési vággyal megáldott gyerkőcök pedig biztosan a színésztáborra fognak szavazni. Ma már számtalan hobbihoz, mondhatni szinte bármelyikhez létezik tábor, ajánlott hát olyan témát felkutatni, amelyben a gyerekünk csakugyan örömét leli.

2. Bejárós vagy ottalvós tábor?

Vannak bentlakásos és napközis, illetve bejárós táborok. Az utóbbiakban jellemzően reggeltől délutánig kötik le a gyerekeket, illetőleg – ha az esti programokban is részt vehetnek – a takarodó előtt mennek haza a srácok, hogy a saját ágyukban aludhassanak. Ezek a táborok lehetnek két-három naposak vagy egyhetesek is. A kisebbeknek javasolt először a napközis tábort tesztelni, a kilenc-tíz évesek viszont már bevállalhatják az ottalvósat is. Segít, ha barátnővel, baráttal együtt érkeznek. Érdemes megkérdezi a srácunkat, mielőtt véglegesítjük a foglalást, hogy ő mit gondol kifejezetten a távollétről: szeretné-e kipróbálni az önállóságot úgy, hogy a családdal napokig nem találkozik? Fontos  ismernünk a lurkók igényeit. Ha valaki nehezen oldódik fel idegenek társaságában, és aludni is csak otthon tud, akkor neki elsőre okvetlenül a napközis tábor lesz a megfelelő választás.

3. A tábor helyszíne

Sok szülő számára fontos a tábori környezet, ami érthető. A táborozás újdonságokkal, meglepetésekkel, szokatlan helyzetekkel járhat: senki nem akarja, hogy az elvárható kényelem hiánya is tetézze mindezt. Ha az utazás nehézségekbe ütközik, próbáljunk meg a lakóhelyünkön vagy annak közvetlen közelében egy klassz helyet keresni. Ma már rengeteg táborhely rendelkezik az átlagoson túlmutató, különleges vagy legalábbis nem mindennapi adottságokkal és felszereltséggel, ami nemcsak a gyerekek biztonságát, hanem a kényelmüket és a szórakozásukat is szolgálja. A PEOPLE TEAM táborai Kecskeméten, a Neumann Egyetem campusán találhatók, de az odajutás sem jelenthet problémát: a szervezők Budapestről indítanak tábori buszokat. A PT-táborterület csaknem négy hétig kizárólag a tábor résztvevői és a személyzet számára rendelkezésre álló komplexum – komfortos lakószobákkal, korszerű infrastruktúrával, különféle sportpályákkal, közösségi épületekkel és rengeteg szabad térrel. Tanácsos online megtekinteni a tábori fotókat – néhány kép többet mond ezer szónál!

4. A táborozók kora

Lényeges szempont, hogy a gyerekünket abba a táborba írassuk be, amelyikben a lehető legtöbb kortársra akadhat. Még akkor is, ha tudjuk róla, hogy egy-két képességével esetleg előbbre tart, mint a vele egykorúak többsége. Biztos, hogy egy kisgyermek nem fogja jól érezni magát egy felső tagozatosok számára szervezett táborban, és ez fordítva is borítékolható.

5. A tábor oktatói, animátorai és a táborvezetők

Mindig ismerjük meg a leendő tábor vezetőit és mókamestereit, hiszen a táboroztatók foglalkoznak majd a gyerekünkkel egy vagy több héten át. Ha rendelkezésre állnak, olvassuk el a honlapjukon az előző táborozók beszámolóit, a szülők és mások véleményét, és ha tehetjük, beszélgessünk olyanokkal, akik első kézből nyilatkozhatnak ottani élményeikről, tapasztalataikról. Vegyük fel a kapcsolatot a szervezőkkel, és kérdezzünk bátran!  Meséljünk a gyerekünkről, és hagyjuk őket is javaslatokat tenni. Döntő fontosságú, hogy a csemeténk olyan táborba menjen, ahol garantáltan jól érzi majd magát, és ahonnan életre szóló pozitív emlékekkel tér majd haza!

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Táborozás – keleti tömb

A kétpólusú világrend megszilárdulásának következménye a keleti és a nyugati tömb. Az egyik pólust a Szovjetunió, a másikat pedig az…
PEOPLE TEAM tábor
Egyebek

Az igazi meleghozó

Március 21-e több szempontból is jeles nap, szinte mindenki várja. Ekkor kezdődik a csillagászati tavasz az északi féltekén. A nap-éj…

Még több