Szoktasd rá gyermekedet a sportra!

Táborélet
Így szoktathatod rá a gyermekedet a sportos életmódra

Nem minden gyerek szeret sportolni vagy rendszeresen mozogni, ám minden gyerek számára elengedhetetlen a testedzés a megfelelő fejlődés érdekében. Ha fogalmad sincs, hogyan szoktasd rá a lurkót a gyakori testmozgásra, segítünk: fogadj el néhány hasznos tanácsot!

A rendszeres testmozgás szeretetét gyerekkorban kell elültetni. Ezt rengeteg szakember igazolja. Ám minden gyerkőc más. Néhányuknál nem magától értetődő mindez, jóllehet a mozgás kulcsfontosságú és élvezetes, nem mellesleg pedig ez az egyik legjobb módja a feszültség levezetésnek. A sport a stresszoldás mellett egészségvédő szereppel is bír. Hoztunk négy tippet, amelyek segíthetnek rávenni az utódot arra, hogy kicsit többet mozogjon.

Sportoljatok együtt!

Ha a csemetéd azt látja, hogy te is aktív, sportos életet élsz, akkor ő is arra fog törekedni. Ha látod rajta, hogy tetszik neki, amit te csinálsz, vond be őt is! Ha futni jársz, tolhatod a babakocsit magad előtt kocogás közben (többféle, erre célra fejlesztett babakocsi kapható), vagy ha már nagyobbak az utódok, ők kísérhetik a szülőt rollerrel vagy kerékpárral is. A túrázás is remek mozgásforma, főleg, ha a választott úti cél pluszizgalmakat is ígér: túrázhattok például egy vadaspark közelében – így az odavezető néhány kilométeres séta sem lesz megterhelő a srácoknak, hiszen tudják, hogy a végén különleges állatokkal találkozhatnak majd.

Dönthessen a gyerek!

Ne erőltesd rá a kedvenc mozgásformádat! Nem akarhatjuk, hogy az utódaink valósítsák meg helyettünk a mi álmainkat, és versenyezzenek azért, amit mi anno nem tudtunk vagy – kellő igyekezet hiányában – nem akartunk megtenni. Inkább mutass meg neki minél több lehetőséget, majd kérdezz rá, melyik tetszett neki leginkább. Ha kellőképpen odafigyelünk, egyértelmű lesz, melyik sportágban leli kiváltképp örömét: támogasd a lelkesedését, és ha látod, hogy valamelyikhez különösen kedvet kap, abban segítsd!

A sport legyen játék!

Fontos, hogy bármelyik sportot mutatod is meg a gyerekednek, az játékos módon történjen! Ne érezze, hogy bármi kellemetlenül kötelező vagy vérre menő lenne. A rájuk erőszakolással maximum azt érjük el, hogy a kölykök egy életre megutálják azt, amit szándékunk szerint megszerettetnénk velük. Harmonikus, változatos és esetenként vicces mozgásforma például a tánc is, amit bármikor végezhettek otthon, akár közösen, több családtagot is beszervezve. Indíts el valami jó ritmusos zenét, és ropjátok együtt!

Válassz tökéletes sporttábort!

A nyári időszak pompás lehetőség arra, hogy gyermekünk számos sportággal megismerkedjen. A PEOPLE TEAM sporttáboraiban a srácok többféle mozgásformát is kipróbálhatnak, majd választhatnak egy vagy akár több kedvencet. A táborban kötetlen módon, edzők segítségével ismerkedhetnek meg közelebbről népszerű vagy ritkább, ám különleges sportágakkal – foci műfüves pályán, gyeplabda, floorball, fallabda, kosárlabda, strandröpladba, tenisz, asztalitenisz, konditermes edzés, bowling, úszás, teqball, tchoukball és még rengeteg más lehetőség áll a táborozók rendelkezésére.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…

Még több