Négy könyv, ami kell

Táborélet
Négy könyv, amit el kell olvasnod

Könyvmoly vagy? Ha nem, az sem baj, mert alább ajánlunk néhány kiadványt, amelyek garantáltan lekötik figyelmedet a nyári szünet alatt. Nem kell sem beadandótól, sem dolgozattól tartanod – olvass a magad szórakoztatására, meglátod, élménnyekkel gazdagodsz, na és a haveroknak is eldicsekedhetsz tájékozottságoddal. Akár otthon maradsz, akár a nagyinál nyaralsz, illetve eltöltesz egy fantasztikus hetet a PEOPLE TEAM táborában, ezek az olvasmányok mindenhová elkísérnek. 

A különös lány

LaurieHalse Anderson Hadd mondjam el…  című regénye egy introvertált lányról szól. Történt valami Melindával egy nyári bulin, amit nem képes kiverni a fejéből. Szeretne az iskolai közösséghez tartozni, de magába fordul, és egyre kevesebbet beszél. Ha érdekel, hogy mi nyomasztja, és hogyan sikerül túltennie magát a múlt eseményein, szerezd be ezt a díjnyertes alkotást.

Nem csak gimiseknek

John Green nagy sikerű Csillagainkban a hiba című kötete a 17 éves Hazelről szól, aki szerelmes lesz a kissé pimasz, jóképű, hozzá hasonlóan szintén daganatos betegséggel küzdő Augustus Watersbe. Szívszorító, felejthetetlen regény, amelyet olvasás után kölcsön kell adnod anyukádnak. „Szellemesebb, karcosabb Love Story a net nemzedékének” – jellemezték a FamilyCircle-ben. A történetet 2014-ben nagy sikerrel adaptálták mozivászonra A beavatott című sorozatban később ismét együtt játszó ShaileneWoodley és AnselElgort főszereplésével; gyakorlatilag nincs ember a Földön, akinek ne tetszett volna a film – és a könyv.

Ne bagatellizáljuk el a bántalmazást!

Ma, amikor a közösségi oldalakon pillanatok alatt bármit meg lehet osztani, minden szónak és képnek különösen nagy súlya van. Wéber Anikó regényében, Az osztály vesztesébenmindennaposak az iskolán belüli harcok, klikkesedések, beskatulyázások. A könyv bepillantást enged a kamaszok gyakran kegyetlen világába, és segít megérteni, milyen fájdalmas és megalázó lehet megbélyegzettnek lenni.

Mi is az a Ticket?

Anna Woltz Black Box című regényében holland kamaszok kitalálnak egy ötpontos értékelőrendszert: egy kis kártya a külső, az ész, az egészség, a pénz és a vonzerő szempontjából minősíti tulajdonosát. Míg az első négyet lehet fejleszteni, az ötödiket nem: a vonzerő egy közösségi oldalon kapott szavazatoktól függ. A Black Box kifejezés pedig egy filmrendező valóságshow-ötletére utal, aki összezár hét tinédzsert, hogy kiderítse, képesek-e felnőttek nélkül boldogulni, sőt uralni a világot.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…

Még több