Művészeti tábor filmmogulpalántáknak

Táborélet
Művészeti tábor filmmogulpalántáknak

A jövő Steven Spielbergjét vagy ChristopherNolanjét tisztelhetjük benned? Véredben van az alkotás, és erős szépérzékkel rendelkezel? Netán már most azon gondolkodsz, melyik egyetemen tudnád kibontakoztatni tehetségedet? Ha szeretnél felkészülni az egyetemi felvételire, a releváns szakkörök mellett érdemes utánanézned a nyári táborok kínálatának. Tudtad, hogy egy jól megválasztott tematikájú táborban egy hét alatt annyit fejlődhetsz, mint máshol egy év alatt? A PEOPLE TEAM több mint húsz szekciója közül négy készít fel a művészeti továbbtanulásra Kecskeméten, a homokbányai kampuszon. Az alapot a PT nyújtja, a többi rajtad múlik. Sikerüljön velünk a felvételid!

Mely PEOPLE TEAM-táborokról van szó, és milyen képzésen tudod majd az ott megszerzett tudást hasznosítani?

Média és film (erre a szakra készít elő: média design BA)

A mozgókép szerelmesei keresve sem találnának ideálisabb tábort a MOZGÓKÉP + MÉDIA elnevezésűnél. Itt megismerkedhetsz a videókészítés minden szegmensével. Mit csinál egy producer? Mi a rendező feladata? Hogyan komponálják meg az operatőrök a később vászonra vetített képet? Milyen szoftverekkel dolgoznak a vágók? Ezeket mind megtapasztalhatod, a PT felszerelt stúdiói és profi kamerái, illetve egyéb eszközei pont olyanok ugyanis, mint amilyeneket a szakmabeliek használnak. Nem leszel elveszett a MOME képzésein, ha már most megismerkedsz ezekkel. A média design alapszakon rövidfilm-, videoklip-, társadalmihirdetés- és promócióskampány-készítést tanulhatsz. A hároméves képzés során elsajátíthatod a filmkészítés minden csínját-bínját, utána pedig egyenes út vezet a médiaiparba.

Fotós tábor (erre a szakra készít elő: fotográfia BA)

Milyen ismeretanyagból áll a fiatal fotósok turnusa? Analóg és digitális fényképezés, képfeldolgozó szoftverek (Photoshop) megismerése, utómunkálatok. Dolgozhatsz saját kamerával, de igényelhetsz egyet a PT szervezőitől is, az alap a kreativitás és a motiváció. A táborban számos pillanat várja, hogy megörökítsd, elkészült munkáidat egy közös kiállításon mutathatod meg. Kiváló lehetőség portfóliód összeállításának elkezdésére, az egyetemen pedig továbbfejlesztheted az itt tanultakat. Elméleti óráid mellett olyan témakörökben látogathatsz meg előadásokat, mint a kreatív fotográfia vagy a fotográfiai installáció és prezentáció.

Képzőművészet (erre a szakra készít elő: textiltervezés BA)

A turnus során több tucat eszközzel ismerkedhetsz meg. Legyél te a legtehetségesebb festő vagy ruhatervező, majd sajátítsd el a batikolás, a matrica- és a bélyegzőkészítés művészetét. Csak rajtad múlik, hogy mit hozol létre. Ötletelj, tervezz, alkoss! Tudásodat később a MOME textiltervezői kurzusán kamatoztathatod, ahol az alapozó évet követően specializálódhatsz: tervezz ruhákat, kiegészítőket, szövött, kötött vagy nyomtatott anyagot! Alakítsd ki önazonos stílusodat, miközben megismerkedsz a kortárs törekvésekkel és az innovatív technikai lehetőségekkel.

Informatika (erre a szakra készít elő: animáció BA)

Nem csak a KREATÍVOK+MŰVÉSZEK szekcióban indulhatsz el álmaid felé. Az informatikatábor résztvevői animációval, 3D-vel és mozgóképekkel találkozhatnak a hét folyamán. Attól sem kell tartanod, hogy a programozás vagy a weblapszerkesztés köti le foglalkozásaid jelentős részét, hiszen az oktatók öt-hat fős csoportokat hoznak létre az első napon, a PT szervezői pedig pontosan tudják, hogy mindenkit más érdekel, ezért a feladatokat a te igényeidhez igazítják. Miután képbe kerültél az alapokkal, felkészülten vághatsz neki a felvételinek és az animáció alapszaknak. A diplomaszerzéskor már kész portfólió lesz a kezedben, ami komoly előnyt jelent az elhelyezkedésben. Mi vár az egyetem után? Animációsfilm-gyártás, látvány- és figuratervezés, videójátékok fejlesztése. Jól hangzik, ugye?

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…

Még több