Uzsgyi a PT sporttáborába!

Táborélet
Uzsgyi a PT sporttáborába!

A sportnak rengeteg jótékony hatása ismert, testi-lelki egészségünk számára nélkülözhetetlen. Gyerekeinkkel érdemes már kicsi korukban megszerettetni a rendszeres testmozgást, hogy felnőttként is a mindennapjaik része maradjon; hogy ne kényszernek érezzék, hanem örömforrásnak. Az ülő életmód következtében kevesebbet mozgunk, gyerekeinket pedig a virtuális világ szippantja be, ahol számítógépek, tabletek, mobiltelefonok veszik őket körül. A nyári szünet hosszú hónapjai alatt könnyebben ellustulnak, kevesebbet mozognak, naphosszat képernyő előtt gubbasztanak. A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez 7–17 évesek számára sporttábort. Idén három turnusra lehet jelentkezni: 2020. július 19–25., július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8.

Rendszeres sport, testi-lelki egészség

A testmozgás mindenki számára elengedhetetlen. A rendszeres testedzés erősíti a szívet és jót tesz a keringésnek, stabilizálja a vércukorszintet, ezzel csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A rendszeres testmozgás megszabadít a súlyfeleslegtől, ami különben számos betegség kialakulásához vezethet. Mindamellett, hogy a fizikai aktivitás elősegíti a testi egészség fenntartását, a hangulatra, a lelki egyensúlyunkra is pozitívan hat.

Sport és önértékelés

A rendszeresen sportoló gyereknek fejlettebb az önértékelése. Nem feltétlenül azért, mert sorra nyeri a versenyeket – már maga a tény, hogy valamiben jó és kitartó, önbizalmat generál. A csapatsport ezenkívül fejleszti a szociális készséget: büszkeséget okoz, ha a csapattársak bíznak egymásban, ha hisznek abban, hogy a következő meccsen mindenki belead apait-anyait – egymásért és a győzelemért. A sportot kedvelők nyáron is igénylik a mindennapos mozgást, egy remek sporttábor pedig rengeteg lehetőséget kínál. A PT sporttáboráról a közösségi oldalán is tájékozódhatunk, ahol sok-sok infót tudhatunk meg a részletekről.

Sport, győzelem és vereség

A sport megtanít arra, hogy a sikerért bizony meg kell küzdeni. A sport rendszert visz az életünkbe: a sportolók köztudottan kötelességtudóbbak, hiszen a cél érdekében rengeteg általános élvezetről le kell mondaniuk. A sportolók megtanulják a vereség elviselését is, amit idővel már nem kudarcként, hanem motivációként fognak fel, hiszen tudják: egy vesztes meccs nem jelenti a világ végét, és mindig van tovább.

Sport és önfegyelem

A rendszeresen sportoló gyerekek nagyobb önfegyelemre képesek, mint nem sportoló társaik. A szabályok betartásához, az edző utasításainak követéséhez összpontosításra és rendezettségre van szükség. Önfegyelem nélkül sem egyéni, sem csapatsportban nincs siker. Ez a képesség fokozatosan alakul ki, de aki sportol, ezt a folyamatot az élet más területein is kamatoztathatja.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több