Nyarak és évek: múlt és jövő a táborok táborában

Táborélet
Érkezés az élményekbe, a PT élménytáborába

A PEOPLE TEAM Alapítványnak az idei lesz a 31. nyara: 1991 óta szerveznek iskolás gyerekeknek nyári táborokat. Az előző évezredben persze más volt a világ – azóta a trendinek számító témák és az elvárások is változtak, nem csak a gyerekek. Nézzük meg, miben különbözik most egy PT-tábor a húsz-harminc évvel ezelőttitől.

Témák tömkelege

1991-ben még egy téma volt mindenekfelett, az angol nyelv. Szó se róla, az idegennyelv-tanulás azóta is töretlen népszerűségnek örvend, de a PEOPLE TEAM ma már komplex kínálatával veszi fel a versenyt a többi hazai szolgáltatóval. 2021-ben 11 témacsomaggal várják a 7–17 év közöttieket, ezek a következők: NYELVEK + ORSZÁGOK, MOZGÓKÉP + MÉDIA, TECH + JÖVŐ, CIRKUSZ + AKROBATIKA, JÁTÉK + KALAND, KREATÍVOK + MŰVÉSZEK, SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET, KUTATÓK + KALANDOROK, KUKTÁK + CUKRÁSZOK, MOZGÁS + RITMUS, BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK – ráadásul a témákon belül mintegy 30 szekció található.

Mindenki különbözik, mégis mindenki egyformán jó

A témák megosztottsága azért is említésre méltó, mert minden résztvevő megtalálja az őt érdeklő tábort. Senki sincs arra kényszerítve, hogy focizzon, ha röplabdázni szeretne, vagy hogy húst egyen, ha vegán. Uniformis sincs, ráadásul délutánonként szabad programok várják a gyerekeket – csak győzzenek választani a jobbnál jobb lehetőségek közül. A nyelvtáborok sora néhány évvel ezelőtt kibővült a magyar mint idegen nyelv táborával, tehát külföldiek is bátran jelentkezhetnek. Az ételallergiásokra szintén figyelnek, a menü pedig válaszható. Napi háromszori étkezés, korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás, továbbá büfé elérhető.

Kecskemét, Kecskemét, te csodás!

A PT táborainak helyszíne a kezdeti balatoni környezet után, 2005 óta Kecskemét – egészen pontosan az NJE Homokbányai Kollégium épületében hajtják álomra a fejüket azok a jelentkezők, akik ottalvós (bentlakásos) táborba érkeznek. Ha valaki a napközis, vagyis a bejárós változatot preferálja, az sem marad ki semmiből – a táborok díjszabása pedig ennek függvényében változik. Kecskemét csodás helyszín: amellett, hogy a vidéki elhelyezés miatt kiváló ár-érték arányúak a PEOPLE TEAM táborai, különprogramok sora választható délutánonként, legyen az múzeum- vagy állatkert-látogatás, mozizás, csúszdaparkozás vagy egzotikus sportok elsajátítása.

Akár háromszor egy hét a jóból

Története során különböző hosszúságú turnusokat szervezett a PT. 2008-ban fogadták a 20 ezredik táborozót. A koronavírus-járvány sem állította meg a legtutibb táborokat: a tavalyihoz hasonlóan 2021-ben is három egyhetes turnusban tartják az új generációs táborokat, egész pontosan július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. A most beérkező jelentkezési lapok mennyiségén meglátszik, hogy mennyire várták a gyerekek ezt a nyarat is. Nem csoda, hiszen a PT-ben a hangsúly a gyerekközpontúságon van: itt mindent szabad, ami nem sérti senki testi-lelki épségét. Jöhetnek a gyerekek filmezni, drónt építeni, kézműveskedni, sportolni vagy főzni – a lényeg, hogy élvezzék, amit csinálnak. A PT erre már három évtizede megadja a lehetőséget, csak élni kell vele. További részletek, díjszabás és információ a PEOPLE TEAM honlapján érhető el.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Táborélet

10 tipp honvágy ellen

A honvágy sajnos szinte minden nyári gyerektáborban felüti a fejét. Ezért is fontos, hogy a táboroztatók fel legyenek készülve arra,…

Még több