5 érv, hogy megszeresd az angolt

Táborélet
Angoltábor – 5 érv amellett, hogy megszeresd ezt a nyelvet

Ma már általános, hogy az iskolások is igyekeznek legalább egy idegen nyelvet elsajátítani valamilyen szinten. Hazánkban az angol a legnépszerűbb, mivel a más nyelveket beszélők is ezt használják leggyakrabban a világon kommunikációra. A gyerekek számára elengedhetetlen a nyelvtanulás, az anyanyelven kívül legkevesebb egy, később pedig inkább több nyelv ismerete. Nemcsak a továbbtanulóknak hasznos, vagy azoknak, akik tudományos pályára kívánnak lépni – külföldi utazás során is jó szolgálatot tesz az idegennyelv-ismeret.

És most lássuk, miért hasznos az angoltanulás?

Agytorna

Minden friss ismeret elsajátítása jótékonyan hat az agyműködésre, hiszen a befogadott információk és a befogadás folyamata fejlesztik a memóriát és a gondolkodást. Azok az emberek, akik az anyanyelvük mellett más nyelvet is megtanulnak, bizonyítottan könnyebben összpontosítanak. A nyelvtani szabályok elsajátítása, az új szavak megtanulása mind-mind mentális agytorna, amit az élet más és más területén is kamatoztathatunk. Nem kell nyelvésznek készülni: később egyéb tantárgyakat is problémamentesebben befogadunk a nyelvtanulás tapasztalatait felhasználva, a tanulás ugyanis önserkentő folyamat.

Világnyelv

Az angolhoz a világon a legtöbb embernek van valami köze. Új emberek és kultúrák megismeréséhez ez a nyelv a legjobb választás. Használatával új barátságokat köthetünk, felnőttként pedig egy jó állást is elcsíphetünk.

Jöhet a következő!

Akik legalább egy idegen nyelvet alaposan megtanultak, sokkal jobban veszik az akadályokat, amint terítékre kerül egy következő, hiszen ekkorra már beléjük rögzül, hogyan és milyen módszerekkel előnyös egy ismeretlen nyelvi rendszert megközelíteni. Az sem elhanyagolható érv, hogy az idegen nyelv tanulása elősegíti az anyanyelvi szabályok következetesebb alkalmazását, továbbá a kommunikációnk fejlődését is.

Ablakot nyit a világra

Az angol segít barátokat találni, akár olyanokat is, akik a világ túlsó felén élnek. Még az is lehet, hogy néhányukkal életre szóló ismeretségeket kötünk.

Mentálisan fiatalon tart

Egy új nyelv pozitívan hat az észleléssel, a figyelemmel, az emlékezettel és a számolással összefüggő képességekre. A kutatások szerint minél gyakrabban tornáztatjuk az agyunkat, annál csekélyebb az esélye a későbbi kognitív zavarok jelentkezésének, amilyen például az időskori demencia.

A PEOPLE TEAM már lassan harminc éve szervezi angol nyelvi táborait. Idén három turnushoz is csatlakozhatnak a 7–17 évesek: 2020. július 19–25., július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8. Érdemes minél hamarabb jelentkezni… Amennyiben még nem érett meg benned a gondolat, egy-két kisfilm megtekintése talán segít a döntésben.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több