Utolsó napok – kirándulás Tatára

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

A mi iskolánkban az utolsó hetekben sokasodnak a szabadtéri programok. Nem csak egy ilyen napunk van, hanem legalább 5-6. Ennek mindenki örül. A nagy melegben ugyanis nehéz figyelni. Szerintem ezt te is tudod.

Természetesen vannak állandó, visszatérő programok, úti célok. Szóval tatabányai iskolásként minden évben legalább egyszer felmegyünk a turulhoz, vagy átbuszozunk Tatára az Öreg-tóhoz és a tó előtt lévő Építők parkjához. Habár én a turulhoz nem szeretek felmenni, mert nagyon messze van az iskolától, meg a hegymászás 30 fokban nem tartozik a kedvenceim közé. Nem vagyok ezzel egyedül, de amikor felérünk, akkor már azért jól tudjuk érezni magunkat.

Azt gondolom, hogy a te iskolád is hasonlóan épül fel, mint a miénk. Az alapötlet ugyanaz: a helyi nevezetességek látogatása minden évben kötelező, csak ez városonként, tájanként más-más nevezetességet jelent. A komáromiak például mindig a monostori erődhöz gyalogolnak ki, minimum fél órát, kb. egy-másfél órát pedig bent az erődben sétálnak. A kisbériek Ácsteszéren Táncsics Mihály szülőházát, az ászáriak pedig Jászai Mariét látogatják meg. Kifelejtettem a bezárt bányákat, oda is sokat gyalogolunk.

Van olyan haverom, aki szerint ez unalmas, szerintem fontos, hogy megismerjük és megéljük a hagyományainkat (ezt a töritanárom mondta), csak – mondjuk – ha biztosítanának külön járművet ehhez, akkor még boldogabb lennék.

Szerencsénkre nekünk Tata és az Öreg-tó lesz soron jövő szerdán. A busz ott tesz le a parkban. 10:30-ra érünk oda, ekkor nyitnak a büfék. Lángos, hekk, fagyi, hamburger, pizza. Egy fagyit és egy sajtos-tejfölös lángost biztos veszek majd. A tó partján fogom megenni. Egyszer megpróbáltuk körbesétálni, nem sikerült. 7 km hosszú. Kimondani is szörnyű, hát még ennyit gyalogolni! Marad a játék. Hinta, gördeszkázás, falmászás, persze mértékkel. Lehet, hogy focizni is fogunk. Szerinted jó ötlet?

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Tématáborok

A múlt század klasszikus táborait az utóbbi években, évtizedekben fokozatosan váltották fel a tématáborok. A rendszerváltás után a korábbi úttörőtáborok…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozás és tudományok

A hétköznapokat szürke jelzővel illetjük. Miért? Mert egyhangúak, unalmasak. Hétfőtől péntekig ugyanazok a monoton napirendi pontok ismétlődnek a gyerekeknél és…

Még több