Nem tudod elképzelni, amíg nem vagy ott

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Zsófi egyszer vett részt eddig a PEOPLE TEAM nyári táborában. Megkértük, hogy részletesen számoljon be az első és utolsó napjáról, ezáltal azok is képet kaphatnak arról, mire számíthatnak, akik még nem jártak a kecskeméti gyerekfesztiválon.

Milyen volt az első nap a PT-táborban?

Első nap, vasárnap: busszal mentem. Amikor megérkeztem a tábor helyszínére, pár mókus integetve köszöntött minket. Elképesztően boldog voltam már akkor. A hangárba mentem, beregisztráltam, feltöltöttem a büfészámlát, és megkaptam a szobámnak a számát, rögtön felmentem. A nagyobbik fajta szobát kaptam, ez azt jelentette, hogy kettő szobatársam lesz. A hangárhoz közelebb lévő oldalon volt, így még elért hozzánk a wifi. Megérkeztek a szobatársaim is. Nagyon aranyosak voltak. Délután háromkor volt a tábormegnyitó. A szekciók különvonultak, és megbeszéltük, hogy mit fogunk csinálni a héten. Amikor ezzel végeztünk, szabad foglalkozás volt, addig felfedeztem a tábort. Kicsivel később be lettünk osztva csapatokba. Én a pirosakhoz mentem. Kitaláltuk a csapat nevét és az indulónkat. A csapattársaimmal sokat nevettünk, és a versenyek is jók voltak. Összeismerkedtem a csapat tagjaival, és együtt játszottunk. Utána szabad foglalkozás volt, akkor próbáltam barátkozni. 18 órakor vacsoráztunk. Az esti program az volt, hogy a mókusok, kismókusok és tanárok felléptek, nekünk meg zsűriznünk kellett őket. Megtanultuk a tábortáncokat, nekem nagyon tetszett, hogy mind az ötszázan egyszerre táncoltunk. 21:30 körül volt a takarodó. A szobámban még elalvás előtt beszélgettem, hogy megismerjem őket. Izgatottan vártam a következő napot.

Milyen volt az utolsó nap a táborban?

Utolsó nap, szombat: nekem sajnos a tábor szombaton korán reggel ért véget, mert Németországba utaztunk, de mivel hosszú az út, korán kellett indulnunk. Reggeliztem, és akitől tudtam, elköszöntem. Amikor anyáékhoz sétáltam ki a tábor helyszínéről, kicsit könnyeztem, mert ez volt életem legjobb tábora! Elképesztő élményeket éltem át. Csodálatos volt! Biztos megyek még a PT-be, de akkor már a szombati napon tovább maradok.

Mit gondolsz a PT-s mókusokról és a csapatprogramokról?

A mókusok, kismókusok, tanárok nagyon kedvesek. 12-féle csapatszín volt. Az esti programoknál olyan szórakoztató volt, amikor a csapatok versengtek egymással. Nekem reggelente mindig elment a hangom. Egyszer az egyik barátomat becsempésztük a mi csapatunkba, és adtunk is neki egy piros kendőt.

Melyik volt a legkülönlegesebb nap a táborban?

Nem tudok egyet kiemelni. Minden napnak megvolt a maga varázsa. Változatosak voltak az események, mindegyik nap más miatt volt elképesztően jó.

Igaz az a mondás, hogy ha nyári tábor, akkor Kecskemét?

Kecskeméten, a PEOPLE TEAM-tábor volt életem legjobb tábora. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ez nem egy sima tábor. Amíg nem jártál ott, nem tudod elképzelni.


Kapcsolódó

Még több