Közös „börtöntetkónk” lett

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Egy nyári táborban számos program hozza közelebb egymáshoz a diákokat. Ibolya egyszer járt a PEOPLE TEAM kecskeméti táborában, és jó emlékekkel – na meg lemosható tetoválással – tért onnan haza.

„Még csak egyszer jártam a PT-táborban, és nagyon jó barátságokat kötöttem, sokat tanultam és szórakoztam egyszerre. Az élet minden területén hasznos tapasztalatokat szereztem. Megtanultam azt, hogy legyek bátor, és nyissak az emberek felé, keressem a hozzám hasonlókat, mert vannak. Indulás előtt féltem, de a szüleim bátorítottak, mert tudták, hogy jó lesz a tábor, és így is lett.

A leghasznosabb azok közül, amik kiderültek az írótáboros szekcióban, hogy milyen egy jó vers. Megalkottunk egy saját történetet, amiben mindenki szerepelt, és közösen formáltuk meg a karaktereinket. Szórakoztató és tanulságos volt, és arra gondoltam, esetleg minden szekció bemutathatná az egyheti munkáját valamilyen formában, ahogyan a fotókat kiállították és az ott leforgatott filmeket meg lehetett nézni.

A tábor környezete biztonságos és nagyon barátságos, jó a szobák elrendezése, mindenhol tisztaság van. Kicsit meleg volt, a szúnyogháló néhol ki volt lyukadva, de amúgy tiszta és rendezett volt a szobám. Este néha berepültek rovarok a fény miatt – én nagyon félek a bogaraktól, de a szobatársaimmal megoldottuk a bogárparát. Ha tehetném, legközelebb a választott témám szerinti csoporttársaimmal lennék egy szobában.

Ételek közül a reggelik ízlettek a legjobban, a friss, meleg, ropogós péksütik nagyon finomak voltak, meg persze a pizza. A délelőtti órákat szerettem, jó volt közösen alkotni, ezek voltak a kedvenc programjaim. Sok tehetséges, jó fej emberrel találkozhattam, ez már öröm. A tanárunkkal sokat beszélgettünk az írásról, most is kérhetek tőle tanácsokat, nagyon támogató volt. A táborból a legkedvesebb emlékem az, hogy olyan gyerekekkel voltam együtt, akik lehet, hogy sok munkával a jövő nagy írói lesznek. Az esti buliban közös »börtöntetkót« is csináltunk a csapattársaimmal. A közös tábortáncokat jó lenne visszanézni, gyakorolni. Esetleg a YouTube-ra fel lehetne tölteni őket, hogy az is gyakorolhassa a mozdulatokat, aki nem járt még a PT-ben.”

Kapcsolódó

Még több