Hagyd otthon a tabletet!

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Kütyüzés helyett sportolás, otthon kuksolás helyett pedig irány a szabad levegő! A táborozást ajánlja egy fiatal szervező, akivel a PEOPLE TEAM nyári táborának egyik tanáraként találkozhatnak a PT-be jelentkező gyerekek.

Miért fontos a táborozás?

A tábor egy közösségi helyszín, ahol a gyerekek új embereket ismerhetnek meg. Új, életre szóló barátságokat köthetnek egymással. Fejleszti a gyerekek szociális készségeit. Megtanulhatnak csapatban dolgozni, együttműködni a másikkal, tisztelni a másikat. Sok-sok élményt szerezhetnek, a nyári szünetet izgalmassá tudja tenni, a monoton otthon ülésre egy nagyon jó alternatíva.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Hagyjon otthon minden olyan eszközt, amivel csak ő maga tud foglalkozni (tablet, Nintendo stb.). Ne féljen attól, hogy új emberekkel beszéljen. Ha valami bántja, mondja el nyugodtan, mert mindenféleképpen megpróbáljuk megoldani neki. Hozzon sportoláshoz szükséges eszközöket, esetleg ventilátort is, és ha teheti, ne a tetőtérre kérjen szobát, mert ott nagyon meleg van.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Együtt pakoljanak be a gyerekükkel, és válasszák ki, miket érdemes elhozni a táborba (csak a szükséges dolgokat, egy napra akár több pólót, mert kint és bent is nagyon meleg van, és egész nap izzadunk. Ne féltse a gyerekét, jó kezekben van, próbáljon neki tanácsokat adni, és ha esetleg honvágya van, ne vigye el az első vagy második nap után, mert ez megváltozhat, amire elég nagy az esély.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Igen, volt, még nagyon régen, általános iskolában, de egyszerű megoldása volt. El kellett terelni róla a figyelmemet egy kis fogócskával vagy valami hasonló dologgal, ami jól kifárasztott.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Biztos átlátnám ezt követően, milyen sok munka van egy ilyenben, és milyen sok figyelmet kell szentelni a különböző dolgoknak – és főleg a gyerekeknek. Megtapasztalnám, milyen problémákkal kell leggyakrabban szembesülni, ha egy kisgyerekről van szó – vagy esetleg nagyobbról.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A focipálya, a szobák, illetve gyakorlatilag minden más. Plusz a kis kondi. A focipályán vannak a sportórák, és délutánonként ott a legkönnyebb társaságokhoz csatlakozni.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Szeretnék egy jó közösség tagja lenni, ami a ti csapatotokban szinte biztos, hogy teljesül. Úgy Gondolom, a jókedv is garantált lesz. Szeretnék most már egy kicsit komolyabb feladatokat is magamra vállalni, ami itt teljesülhet, mivel a gyerekek ránk vannak bízva.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

A türelem az első. Megpróbálom én megoldani, de ha annyira szélsőséges az eset, akkor nyilván segítséget kérek, megpróbálom átadni másnak, aki szót tud vele érteni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó zene
– Jó fej táboroztatók
– Sok program
– Barátok
– Az órák, amikre jelentkeznek
– Egy király helyszín
– Diszkó
– Sok sportolási lehetőség
– Vízi csata
– Focibajnokság

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Sikerült megtanítani biciklizni az unokaöcsémet, aki azelőtt nem tudott kétkerekű kerékpárral biciklizni. Ezután nagyon hálás volt nekem, és ez jólesett. Illetve sokat játszottam vele, amikor kisebb volt, és mindig nagyon örült ennek. Ehhez hasonló dolgok több más gyerekkel is történtek, mivel szeretek gyerekekkel foglalkozni.

Tartasz valamitől?

Egy dologtól tartok, attól, hogy idén nem sikerül elmennem a PT-be, mivel már sok embert ismerek, és nagyon jól el szoktunk lenni. Ez az egyetlen olyan időszak az évben, amikor találkozhatok velük.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Sikerül-e felvételt nyernem kistanárnak, és a betanításra is nagyon kíváncsi vagyok. Nagyjából elképzeltem, mire számíthatok, és az érdekelne, hogy ez tényleg így van-e.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Képes leszek megugrani az elvárásokat, valamint képes leszek tanítani valamit a gyerekeknek sportolás közben és azon kívül is.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

„Ater megengedte”

Elcsíptük a PEOPLE TEAM négy táboroztatóját, Tanát, Bendegúzt, Danit és Annát. Lássuk, ők miért választják évről évre a PT-tábort! Palcsó…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Nem csak gyerekmegőrző tábor

Levente tanár, és a nyári szünetben sem tétlenkedik: a PEOPLE TEAM-ben táboroztat. A tapasztalatairól és a PT-s élményeiről kérdeztük. Mutatkozz…

Még több