A drágulás ellenére is sláger a nyári tábor

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

Hiába az infláció, 2022-ben rekordévre számítanak a táboroztatók. Melyek a legnépszerűbb táborok, és mikor érdemes jelentkezni?

Habár az infláció a nyári táborokat sem kerülte el, így a táborozók 10-12 százalékos áremelkedésre számíthatnak a tavalyihoz képest, Tóth Bélának, a Táborfigyelő tulajdonosának elmondása alapján idén rekordot dönt a jelentkezők száma. A Mandinernek adott interjúból kiderül, hogy az élelmiszerárak és a szállásdíjak emelkedése ellenére 2022-ben mintegy 225 ezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni a nyári vakáció ideje alatt.

Lemaradhat, aki nem cselekszik időben

A regisztrációs roham már májusban elkezdődött, a vakáció kitörésével pedig egyre csökken a betöltetlen helyek száma (vannak olyan táborok, amelyek már a szünet első napján elstartolnak), érdemes tehát mielőbb jelentkezni a kiszemelt táborba. A választék azonban akkora, hogy nem csoda, ha a szülők és a gyerekek egyaránt nehezen döntenek. Mi alapján tegyük le a voksunkat egyik vagy másik tábor mellett? A következőkben ebben próbálunk segíteni.

Ezeket a szempontokat mérlegeljük

Ajánlatos elsősorban arról dönteni, hogy ottalvós vagy napközis táborban nyaralna-e a gyermekünk. Ha nem helyi táborba megy, célszerű az előbbit, vagyis ottalvós táborozási formát választani, azonban a bentlakásos táborok értelemszerűen jóval többe kerülnek, mint a bejárósok – az anyagiak kérdése sokaknál döntő fontosságú, ám a családi adó-visszatérítésnek köszönhetően az előrelátók már hónapokkal ezelőtt elkülönítettek egy összeget erre a célra az egyszeri juttatásból. Léteznek olyan táborok, amelyekben mindkét fentebb említett opció elérhető, ilyenek a PEOPLE TEAM Alapítvány nyári táborai is. És ha már táborok, a résztvevők nézőpontjából valószínűleg a tematika a leglényegesebb tényező: olyan helyre menjen a gyerkőc, ami fejleszti, vagy olyan szekciót válasszon, amely közel áll a szívéhez? Ha több táborba, illetve turnusra érkezik, mindkettő megvalósítható, ráadásul a PT, azaz a PEOPLE TEAM idén 17-féle szekciót és három turnust indít, ezért akár három hétre is lefoglalja a diákokat.

Íme, a legnépszerűbb táborok

A legnépszerűbb tábori tematikák a Táborfigyelő ügyvezetőjének elmondása alapján a kaland-, a sport- és az idegen nyelvi táborok. Azért is javasolt mielőbb jelentkezni, mert a legtöbb tábor létszámkorláttal működik. Főleg az eszközigényes táborok tartják alacsonyan a résztvevők számát, hiszen például egy programozó- vagy egy főzőtáborban nem lehet több gyermeket úgy egy adott eszköz mellé állítani, hogy mindenki egyenlő mértékben dolgozzon és tanuljon. A PT szervezői emiatt már néhány nappal ezelőtt megszüntették a jelentkezési lehetőséget a gamertábor, a dróntábor és a kuktatábor első turnusára. A többi turnusra, illetve tematikára azonban még lehet regisztrálni ide kattintva – azt azonban, hogy ez a cikk megjelenése utáni napon is így lesz, senki sem tudja garantálni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

A spártaiak tábora

Az ókori görögöknek rengeteg hasznos ismeret köszönhető az élet szinte minden területén. A szobrászok, festők, építészek munkáit ma is megcsodálhatjuk,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Táborélet

10 tipp honvágy ellen

A honvágy sajnos szinte minden nyári gyerektáborban felüti a fejét. Ezért is fontos, hogy a táboroztatók fel legyenek készülve arra,…

Még több