Ketyeg a Föld órája

Táborélet

Órát a bolygóért

A WWF akciója, a Föld órája (Earth Hour) 2007-től hívja fel a figyelmet a fenntartható életmód, a természet megóvásának és a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára. Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez.

Lelkesebben

A Zogby International online közvélemény-kutatása szerint 36 millió amerikai – közel 16 százaléka az Egyesült Államok felnőtt lakosságának – részt vett a 2008-as Earth Hour rendezvényen. A környezeti problémákkal és az éghajlatváltozással kapcsolatos érdeklődés 73 százalékról 77 százalékra emelkedett az esemény hatására (Wikipédia).

Aktuálisan

2021. március 27-én is találkozhattál a felhívással számtalan portálon és online felületen, miszerint 20:30 és 21:30 között jót teszel, ha lekattintod a villanyt. Nemcsak a saját, de mindannyiunk érdekében.

Ma, holnap, holnapután

A pandémia miatt a kezdeményezéshez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld óráján. Most is lekapcsolták a városok díszkivilágítását 60 percre. Mindazonáltal az igazi változást az hozná el, ha szimbolikus tettek helyett az év minden napján úgy cselekednénk, hogy azzal lelassítsuk az ember által okozott éghajlati változások mértékét.

Nem lezárt ügy

Miért ne lennénk egyre környezettudatosabbak? Ha 7–17 éves vagy, illetve foglalkoztat a Föld jövője és a kapcsolódási pontok, akkor a PEOPLE TEAM nyári táborainak valamelyik egyhetes turnusában a helyed. A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban pl. a zöld táborban, ahol rengeteget megtudhatsz a vadállatokról, az óceánokról és az erdőkről.

Választék

A PEOPLE TEAM 31. éve rendezi meg táborait. A fenti témák ízelítőként szolgálnak, tudni kell ugyanis, hogy turnusonként akár húsz-harminc téma köré is szerveződnek csoportok, amelyek között a WWF topikjai is kiemelt helyet kapnak. Kukkantsd meg a jelentkezési lapot!

A te szavad

Gyere, és mondd el, te hogyan járulnál hozzá bolygónk tehermentesítéséhez! Találkozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt, találjunk közösen új megoldásokat!

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Szegényen táborozni

Az első tábort 1861-ben az USA-ban szervezték meg. Az ötlet Frederick W. Gunn fejéből pattant ki, aki reformpedagógusként úgy látta,…

Még több