Mi az a Koboldok városa?

Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A Koboldok városában a koboldok láthatatlanok. Ők irányítják a táborozók szerencséjét, mert ebben a játékban az ügyesség mellett a szerencséé a főszerep.

Nem dollár, nem euró: taka!

A taka a PEOPLE TEAM-táborok saját játék pénze. Különböző színes címletekben valódi bankjegyeket kapnak kézhez a gyerekek. A Koboldok városa egy hatalmas kaszinó, amelyben minden gyerek megforgathatja a kezdőtőkéjét. Befektetheti, de el is játszhatja. A koboldváros lakói pókerezhetnek, rulettezhetnek, fogadásokat köthetnek, részt vehetnek többek között táncversenyen és célba lövésen is.

Bank

A játék célja, hogy a táborozók minél több takát gyűjtsenek a csapatuknak. Az így felhalmozott vagyont ajándékokra költhetik vagy pontokra válthatják. A játék közben elnyert összegeket a csapatkapitányok a központi bankba viszik, ahol a táborvezetők szigorúan nyilvántartják, melyik csapatnak mennyi takája van. Vannak kevésbé szerencsések, akik valamilyen fogadáson vagy szerencsejátékon elveszítik a készpénzüket. Ők a bankból juthatnak a saját csapatuk vagyonából újabb bankókhoz, amelyeket újra és újra megjátszhatnak.

Tőzsde

Egy-egy csapat akár meg is duplázhatja a vagyonát egy este alatt. Az alkalmi brókerek és tőzsdecápák minden csapatból árgus szemekkel figyelik a játék alakulását és ezzel együtt az árfolyam változását is.

Tolvajok lefülelve!

Pénzt lopni vagy a játékokban csalni szigorúan tilos. Ha mégis előfordul, működésbe lép a város rendőrsége, amely nagy hatékonysággal fogja el és dugja börtönbe a kihágást elkövetőket. A büntetés általában 15 perc a hűvösön, durva szabálytalanság esetén pontlevonás a csapattól. Sokszor előfordul rablási kísérlet a központi bank ellen is. Ezért az intézményt vízipisztollyal felfegyverkezett őrök védik.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a kincseskamra?

Bár a tábori köznyelv általában simán raktárként emlegeti a Hangárral szemben álló épület szürke ajtóval védett kis birodalmát, az ajtó…
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az a PT-divatbemutató?

A PEOPLE TEAM-táborokban a divatbemutató fogalma is más értelmet nyer. A Talált Tárgyak Ládája naponta megtelik papucsokkal, szemüvegekkel, basaballsapkákkkal, pólókkal,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a fáraó átka?

A PEOPLE TEAM nyári táboraiban az egyik legnagyszabásúbb és legizgalmasabb játék a fáraó átka. Az ókori Egyiptomba repülünk, ahol a…

Még több