Mi az a tanár-diák olimpia?

Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táborainak turnusai vasárnap kezdődnek és szombatig tartanak. Pénteken délutánra a 17 szekció minden tagja túl van a tudáspróbákon és a bemutatókon. Minden gyerek megkapta az egész heti teljesítményét elismerő oklevelet. A tanulás lezárul, azonban a csapatversenyeknek még nincs vége. A tábori kupáért vívott harc végeredményét szombat délelőtt hirdetik ki.

Utolsó roham a pontokért

Pénteken délután még minden csapatnak van lehetősége pontokat gyűjteni. Erre jó alkalmat adnak a tanár-diák meccsek, amelyeken minden gyerek egyéni pontokkal járulhat hozzá a csapat sikeréhez. Négy sportágban (kosárlabda, strandröplabda, floorball és foci) alakul meg a lányok és a fiúk csapata, és a tanárok közül is kikerül egy női és egy férfiegyüttes.

Párhuzamos küzdelmek

Egymással párhuzamosan zajlanak a tanár-diák meccsek, külön a lányoknak és a fiúknak. A csapatok bármennyit cserélhetnek. Ez igen előnyös a diákoknak, hiszen sokkal többen vannak, mint a tanárok. A kosaraslányok általában 40-0-s állásnál szokták megszánni a már alig pihegő tanerőket, és lazítanak egy kicsit. Így általában csak 30-40 pontos különbséggel nyerik a meccseket. A strandröplabdában már jobban szerepelnek a felnőttek, de floorballban verhetetlen a kisfiúkból álló profi csapat.

Foci mindenekfelett

Ha a másik három sportág mérkőzései lementek, akkor kezdődik az igazi nagy csata. A legnépszerűbb és a legnagyobb mérkőzést mindig a tanár-diák foci nyújtja. Ezek a meccsek vonzzák a legtöbb nézőt. Több száz főnyi közönség buzdítja a táborozók csapatát. A tanári B közép sokszor alig hallatszik a biztató rigmusoktól. Először a lányok játszanak. A kapuban a táborvezető igazi kapuskesztyűben várja a lövéseket. Nem is teljesít rosszul, bár saját bevallása szerint azért áll inkább a kapuba, hogy ne kelljen annyit futnia. A lányok mérkőzése mindig kétesélyes, nem lehet tudni, ki lesz a nyerő.

Ronaldók és Messik

A fiúk mérkőzése a délután fénypontja. Mind a felnőtteknél, mind a táborozóknál vannak olyan játékosok, akik TÉNYLEG tudnak focizni. A közönség hatalmas üdvrivalgásban tör ki, amikor a tízéves, Messi-mezes csatár lefutja a kétballábas számtechtanárt, majd lazán a hálóba pöcköli a labdát. De a fiútanárok sem hagyják magukat, abban a csapatban is akad néhány profi, így általában a meccs vége döntetlen, és büntetőrúgásokkal dől el, hogy kié a győzelem.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az a PT-divatbemutató?

A PEOPLE TEAM-táborokban a divatbemutató fogalma is más értelmet nyer. A Talált Tárgyak Ládája naponta megtelik papucsokkal, szemüvegekkel, basaballsapkákkkal, pólókkal,…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Mi az?

Mi az a fáraó átka?

A PEOPLE TEAM nyári táboraiban az egyik legnagyszabásúbb és legizgalmasabb játék a fáraó átka. Az ókori Egyiptomba repülünk, ahol a…
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az őrség?

A PEOPLE TEAM-táborok helyszíne a kecskeméti egyetem campusa, ahol a tanév során kollégiumi elhelyezést kaphatnak a diákok. A terület hatalmas,…

Még több