Naptejet hozzál!

Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Mit vigyél magaddal feltétlenül egy nyári táborba? Olvasd el ezt az élménybeszámolót, amelyből kiderül, hogyan tanul a saját kárán egy táborozó.

A nyári táborok leghasznosabb kiegészítője a naptej. A tavaly a PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti gyerektáborában nyaraló Zsuzsi most elárulja, miért.

„Nem vagyok egy táborozós típus, de ha tábor, akkor csakis a PT jöhet szóba. Nagyon sok barátot szereztem, fittebb lettem, mivel sokat futottam és mozogtam a sporttáborban, és nem adtam fel a 25 fokban sem. Kikapcsolódtam, jól éreztem magam, jó emberekkel. Szerettem a futásokat Karesszal, a kosarazást Ádival, illetve Katus pozitív, támogató beszólásait, amikor már lihegtünk a fáradtságtól.

Így tökéletes a PT, talán a sporttáborosoknak kéne egy olyan program, amit nem a napon tartanak. A leghasznosabb tanács, ha nyári táborba készültök: vigyetek naptejet (én durván leégtem). Talán a takarodó korai időpontján lehetve változtatni egyedül… Ja, és mindig sikerült elesnünk, a harmadik nap már nem akartunk az orvosiba menni, mert szinte törzsvendégnek számítottunk ott.

Az első és egyben legmeglepőbb dolog a PT-táborral kapcsolatban, hogy az egyhetes turnus alatt annyira összebarátkoztam a szobatársaimmal, hogy azóta is találkozgatunk, tartjuk a kapcsolatot. Ott láttuk először egymást, most meg már mindent együtt beszélünk meg, és mindent tudunk egymásról. Tetszett, hogy sok szekció közül lehetett választani, bármilyen érdeklődésű gyerek jöhet ide, talál magának legalább egy olyan szekciót, ami tetszik neki.

Minden gyerektáborban, ahol eddig megfordultam, olyan kaját szolgáltak fel, amit nem nagyon szerettünk, legalábbis nem mindig volt jó az elénk tett étel, de a PT-ben mindennap finom reggeli-ebéd-vacsora volt, ami megdöbbentett. A pizza és a tészta voltak a kedvenceim, de azért egyszer rendeltettem hamburgert a Burger Kingből Balázzsal.

A szállástól nem vártam sokat, mert nyilván ez egy tábor, és nem feltétlenül a szállás állapotára mennek rá (habár arra is), hanem inkább arra, hogy sok férőhely legyen, de nekem nagyon tetszett, hogy kétágyas és összenyitható volt a szobánk. A környezet pedig nagyon kis békés.

A szüleim nem féltettek; annyi minden történt, hogy nem is tudtam nekik elmondani, de örültek, hogy jól éreztem magam. Egyedül a kígyósimogatástól tartottam, hogy nekem is kerülhetett volna kígyó a nyakamba – az offos, nagyon paráztam tőle…

A legkedvesebb tábori emlékem, hogy Husival tesók lettünk. A legjobb program az utolsó esti, táborzáró bulika volt. Az akkori »házasságkötésen« nagyon sokat röhögtünk, orrba-szájba fogadtuk örökbe egymást. Utána, a búcsúzás alatt mindenki bőgött, de egyébként aranyos pillanatok voltak. Máskor is mennék a PT-be.”

Ide kattintva lehet jelentkezni a PEOPLE TEAM tematikus nyári táboraiba, amelyek között természetesen idén is megtalálható a sporttábor. Még több véleményért keresd fel a https://legjobbtabor.hu honlapot!

Kapcsolódó

Még több