Ugye még nagyon sokáig lesz PT?

Gyerekszem
PEOPLE TEAM esti program, PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991-ben indította el új generációs nyári táborait. Első alkalommal még egyetlenegy szekcióval kezdtek, mégpedig az angoltáborral. Az eltelt 30 évben bővítették a kínálatukat, valamint a programjaikon is tökéletesítettek – ennek azok is szemtanúi lehettek, akik csak az utóbbi két-három évben tapasztalták meg a PT-életérzést. A 7–17 éveseknek szóló kecskeméti nyári táborokról ezúttal Lili foglalta össze a benyomásait.

„Nem idén jöttem először PT-s angoltáborba. A különbség az volt, hogy az első megfordulásommal ellentétben idén, azaz 2021-ben rengeteg ismerős arccal találkoztam, és az órák elrendezése is jobb volt, mint eddig. Most minden tetszett, egyedül az ételeket illetően nem találtam meg a számításaimat (a hawaii pizza viszont bejött), de tudom, hogy nehéz 500 gyerek ízlésének megfelelni, és az összes résztvevőnek tetsző ebédet vagy vacsorát beszerezni.

A kollégium épülete rendben volt, csak napközben (júliusban–augusztusban) eléggé fel tudnak melegedni a szobák, és sokat kellett lépcsőzni. Megtanultam bátrabban kérdezni angolul, jobban megértetni magamat, ami a későbbiekben is jól fog jönni. Meg voltam elégedve a magyarul nem beszélő angoltanárral, illetve a csoporttársaimmal is. De nem csak tanulásszempontból volt jó a PT: olyan, az élet más területein egyaránt hasznosítható tapasztalatokra is szert tettem, amiket később alkalmazva azt vettem észre, hogy beválnak – például örökre megjegyeztem, hogy nem szabad butaságokon veszekedni.

Megismertem nagyon sok csodás embert, a társaimon kívül ideértve a tábori felügyelőket, a mókusokat is, akikhez bátran fordulhattunk, mert a problémáink többségére megoldással tudtak szolgálni. Szívesen maradtam volna fent tovább esténként, hogy beszélgessek a barátaimmal. A délutáni és az esti programok is szuperek voltak.

A szüleim féltettek eleinte, hiszen mégiscsak távol töltöttem tőlük egy hetet, de amikor hazaértem, és meséltem nekik a PT-ről, akkor minden aggodalmuk elszállt, és örömmel elengedtek a következő évben is. Ugye még nagyon sokáig lesz PT?”

2022-ben egész biztosan folytatja a megkezdett hagyományokat a PEOPLE TEAM. Ebben az évben 17 témával várja a diákokat, akik továbbra is az alapítvány honlapján tudnak jelentkezni a nyári turnusokra.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Gyerekszem

A kuktatábor a kedvencem

Ha diák vagy még, és szeretnél megtanulni sütni-főzni, vagy tisztában vagy az alapokkal, de kipróbálnál új recepteket, és szívesen töltenél…

Még több