Angoltábor = kommunikáció

Táborélet
Angoltábor tanárai Kecskeméten

Bosszantó, ha elvárásaink nem találkoznak a realitással. Ha befizetjük gyermekünket egy nyári táborba, joggal várhatjuk el, hogy ne csak az alapszükségletei legyenek kielégítve, de valami rakódjon is rá, mármint olyasmi, ami elősegíti a további tanulmányait. Az angoltábor ilyen – talán próbát tettünk már vele, és az is előfordulhatott, hogy nem éreztük elegendőnek a végeredményt, habár csemeténk jól érezte magát. Természetes, hogy szülőként nem csupán egyetlen szempontot vesszük figyelembe egy-egy tábor kiválasztásakor.

Mert látszik

A megoldás nem a poroszos módszerű táborokban rejlik, hanem a kommunikáció-központú idegennyelv-oktatásban, amely kellő szabadságot ad a gyerekeknek, ezáltal élménnyé változtatja az ismeretelsajátítást. A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta szervez nyári táborokat. Első évben angoltáborként indult, ma már azonban 10 témacsomag és 30 szekció várja az izgalmas programokra és gyakorlati tudásra vágyó 7–17 éves fiatalokat. Mindezt Kecskeméten, 2021 nyarán, hétnapos turnusokban, napközis (más néven bejárós) és bentlakásos (ottalvós) táborként – a választás a családon múlik, a részvételi díj ennek is a függvénye.

Mert lelkesíti

A magyar oktatási rendszerben többségében magyar származású tanárok oktatnak angolt, ami látszólag megkönnyíti a kommunikációt, valójában azonban nehezebbé teszi az idegen nyelv elsajátítását. A PEOPLE TEAM Z generációs külföldi tanárokat vet be, hogy laza hangulatban, fiatalos témákat boncolgatva érjenek el eredményeket a részvevők. A délelőtti foglalkozások alatt olyan témákat érintenek, amelyek érdeklik a gyerekeket. Kapcsolódási pontokat és érdeklődési köröket keresnek: megragadó témákat, amelyekről rengeteget cseveghetnek az adott nyelven.

Mert összerakják

Nyelvi szintfelmérő teszttel indítanak, amely az írásbeli és szóbeli tudásról egyaránt képet ad. Érkezzen valaki nulla idegennyelv-tudással vagy nyelvvizsga előtt álló készségekkel, olyan csoportba kerül, ahol hasonló szinten álló gyerekek vannak, a kiscsoportos foglalkozások miatt pedig bátran lehet kérdezni, nem fordulhat elő, hogy nem válaszolnak a felvetett problémákra. Sőt, a PT a NYELVEK + ORSZÁGOK témacsomagja nemcsak angoltábort kínál, de magyar mint idegen nyelvre is lehet jelentkezni az itt élő vagy tanuló diákoknak. Ebben az esetben természetesen magyar származású tanár fogja őket instruálni. Délutánonként szabad a program, mindenki maga választhatja meg, hogy bandázna, strandolna, állatkertet látogatna, vagy inkább hazamenne a szülői házba – tapasztalatok alapján az, aki egyszer meglátogatja a PT-t, szíve szerint addig maradna, ameddig csak lehet.

Mert van miért

Minden esetben a gyakorlati tudásra fókuszálnak, amelynek segítségével a résztvevők képesek lesznek eligazodni egy idegen városban, esetleg megérteni a sorozatokat felirat nélkül – a haladók akár külföldi tanulmányaikra is felkészülhetnek a PEOPLE TEAM segítségével; az eredmény a kezdeti szinttől és a kitűzött céltól függ. Ez idén nyáron, a PT nyári táborában, a következő turnusok valamelyikén (vagy ha tetszik, mindegyikén) valósulhat meg: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. Ide kattintva lehet jelentkezni.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Szigetérzés Kecskeméten

Misi, a PEOPLE TEAM színházi táborának tanára mesélt arról, szeretett-e táborozni gyerekkorában, és miért választja nyaranta a PT-t. Fejtsd ki:…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Táborélet

Táborozás – nyugati tömb

Hidegháborúnak az 1947 és 1991 közötti időszakot nevezzük, ami sok nemzetközi konfliktust eredményezett a két szuperhatalom miatt. Az egyik pillére…

Még több