Kék-zöld carbonara cseppfolyós sütivel

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Ezúttal Ádám idézi fel a legemlékezetesebb PT-s kalandjait. Ilyen az élet a PEOPLE TEAM-ben, avagy ezért szeretnének a táborozók táboroztatókká válni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Eddig nagyon sok élményt kaptam a PT-től, és most úgy érzem, eljött az ideje, hogy visszaadjak ebből minél többet a tábor közösségének. Már az első napon példaképekké váltak a mókusok és tanárok, mert alig voltak idősebbek nálam, és nekik köszönhettem a nyaram legemlékezetesebb pillanatait. Ez motivál engem arra, hogy olyan maradandó élményeket adjak át, amik miatt szívesen visszajönnek ide a gyerekek.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egy alkalommal, amikor a barátaimmal elhatároztuk, hogy a programozó szekcióból át szeretnénk menni a kuktára, akkor igazán érdekes ételeket készítettünk el. Sajnos az előzetes tudásunk elég hiányos volt, ezért csakis a tanárok érdeme, hogy végül fogyaszthatók lettek a végtermékek, de azért nekik is voltak fenntartásaik a kék carbonarával, amihez ínycsiklandó világoszöld öntetet készítettünk; és a cseppfolyós brownie-val, ami elég cukrot tartalmazott, hogy utána keserűnek érződjön a csoki.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A legjobb táboros melóm a programfotózás volt. Mivel fotós szekcióra jelentkeztem, így egyből tudtam alkalmazni az aznap elsajátított tudást, és jó volt látni, hogy a jobban sikerült képeim még a Facebook-oldalra is kikerültek. Néha ugyan rosszulesett, hogy nem járultam hozzá a közös csapatmunkához, de a tanárok megnyugtattak, hogy a tábori fotók a szülőknek nagyon fontosak, ezért – úgymond – a „tábori közösséghez” én is hozzájárultam.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A táborozóktól csak a délelőtti szekciós programokat irigyelném, de most már a barátaimmal való találkozást jobban várom. A tábor mindig tudott nekem valami újat tanítani, és ez legtöbbször a szekciók programjain keresztül történt, most viszont úgy érzem, hogy valami teljesen más tudást is elsajátíthatok a tanítással és a táborszervezéssel kapcsolatban.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

A legnagyobb felfedezésem a társasjátékszoba volt. Amikor először megérkeztem, akkor féltem a hatalmas tömegtől, mert elveszettnek éreztem magam. Később viszont, amikor pecséteket gyűjtöttem, akkor rátaláltam a társasjátékszobára, ahol sokkal nyugalmasabb volt a légkör. Itt születtek meg az első tábori barátságaim, és azóta ez már egy éves rutin, hogy táborindítás előtt mindig benézek ide, és lejátszom egy pár kört abból, amit éppen játszanak.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Vakon voltam eleinte

Amikor el tud szabadulni, Bogi Dániából érkezik a PEOPLE TEAM-be – szeret a PT-ben táboroztatni, ami szerinte egy másik dimenzió.…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Vakon voltam eleinte

Bogi Dániából érkezik a PEOPLE TEAM-be – szeret a PT-ben táboroztatni, ami szerinte egy másik dimenzió. A PT-táborról (is) beszélgettünk.…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

32.000 lépés egy nap

Kristóf vagyok, és a PT-ben már négyszer voltam mint táborozó, abból két alkalommal angol-, a másik két alkalommal dróntáborban. Úgy döntöttem, hogy a drónozás…

Még több