A lánykollégium mögötti gyep a legjobb hely a csillaglesésre

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Neked van kedvenc tábori helyszíned? Lola, egy nem is olyan rég még táborozó, ma már PT-s mókus megosztotta velünk, mi(ke)t szeret a PEOPLE TEAM-ben.

Miért fontos a táborozás?

A legtöbb gyerek számára ez az első olyan alkalom, amikor egyszerre szakadnak ki a családi és iskolai környezetből. Ez remek lehetőséget nyújt önismeretre, a szociális készségek fejlesztésére, új barátok, ismeretek szerzésére. Eddig ismeretlen dolgok megtanulására és rengeteg felejthetetlen emlék gyűjtésére, amire esetleg időskorukban is szívesen emlékeznek vissza.

Milyen volt az első táboros élményed?

A legeslegelső igazából már a tábor területére való megérkezés elött megtörtént. Ugyanis úgy alakult, hogy hármunknak egyik buszon sem maradt férőhely. Ezért minket az egyik mókus vitt le furgonnal. Elég VIP-élmény volt. Emellett nagyon jó kis családias légkör alakult ki utazás közben, így mire megérkeztünk, nem is izgultam.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

1. Légy nyitott! Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnhet táborozni jönni, főleg, ha egyedül érkezel. De gondolj bele, pont olyan gyerekek jönnek, mint te. Ha nyitottan állsz az emberekhez, hamar új barátokra lelhetsz.
2. Ha bármi van, ne félj szólni/kérdezni! A táboroztatók nagyon rendesek, és ha gondod van, tényleg mindent megtesznek, hogy megfelelő megoldást találjanak. Ha meg valamit nem tudsz, kérdezz bátran. Itt senki nem fog butának gondolni miatta, és barátkozásindítóként is nagyon jól működik.
3. Ha teheted, hozz magaddal ventilátort!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ha megnézted a weboldalt, illetve a többi közösségi médiás oldalt, és esetleg még mindig bizonytalan vagy, vagy lenne még megválaszolatlan kérdésed a táborral kapcsolatban, akkor nyugodtan vedd fel a kapcsolatot személyesen a táborvezetőséggel, vagy az Eötvös 10-ben mindig van egy tájékoztató nap, amire várják a szülőket.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Honvágyam nem igazán volt, az elején ugyan egy kicsit hiányoztak a szüleim, de esténként telefonáltunk, amíg a többiek zuhanyoztak, így nem volt semmi gond.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Szerintem ez a gyerek korától és személyiségétől is függ. Ha az lenne segítség, akkor lelkiznék vele, de ha inkább figyelemelterelésre lenne szüksége, akkor játszanánk, vagy körbenéznék vele a délutáni programokon.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, a két legközelebbi barátomat itt ismertem meg.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Több tapasztalat hatékony problémamegoldás és konfliktusok konszenzusra juttatása terén.

A legtutibb táboros program a…

Vízi csata. A legnagyobb kánikulában segít lehűlni, egyszerre nagyon sokan tudunk benne részt venni, és az egyik legszórakoztatóbb program.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A lánykollégium mögötti zöld gyep. A legjobb hely esti csillaglesésre a barátokkal.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Hogy kérhetek kávét a büfében.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

A PT-s élményt, csak most a másik oldalról, illetve azt, hogy tudjak segíteni abban, hogy akik most jönnek táborozni, ugyanolyan szuper vagy még szuperebb élményekkel gazdagodjanak, mint amikor én táboroztam.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Keresek neki olyan elfoglaltságot, ami érdekli, és le tudja kötni vele magát, mint például valamelyik délutáni program vagy a kézműves/társas sarok a hangárban.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Színes programok

– Tábortánc

– Pizza

– Csapatjátékok

– Zene

– Jó fej táboroztatók

– Nyunyóka

– Nyitottság

– Csapatversenyek

– Gumikacsa

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Amikor az egyik évben a nyolcfős esti csapatversenyes csoportunkkal a trójai háborút adtuk elő Hupikék törpikés karakterekkel, és max. pontot kaptunk.

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Szinte majdnem az összes a legjobb volt. Nem tudnék választani.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Gyerekeket korrepetáltam, és azt láttam, hogy annak hatására tényleg jobban értik az anyagot vagy szívesebben foglalkoznak a témával. Illetve van egy gyerekem, akinek most japánt tanítok, és mindig mondja, mennyire élvezi.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen kihívásokkal találkoznék zöldtanárként, illetve hogy miket élveznének a legjobban a gyerekek.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Helytállok táboroztatóként, és tudok segíteni abban, hogy a táborozóknak jó élmény legyen a táborozás.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

„Ater megengedte”

Elcsíptük a PEOPLE TEAM négy táboroztatóját, Tanát, Bendegúzt, Danit és Annát. Lássuk, ők miért választják évről évre a PT-tábort! Palcsó…

Még több