Túl kicsi a táborozáshoz?

Táborélet
PEOPLE TEAM tábor

Előfordulhat, hogy egy gyerek túl kicsi a táborozáshoz? Mivel egy hat- vagy egy tizenhat éves idegrendszere nem egyformán fejlett, természetes, hogy egy kisebb gyerek hamarabb elfárad, ha sok inger éri. Egy nyári tábor kiválasztásakor érdemes előre mérlegelni a tervezett programok és a jelentkező korosztály ismeretében azt, hogy megfelelő lesz-e gyermekünknek a kiszemelt hely.

A PEOPLE TEAM nyári táborába 7 és 17 év közötti diákokat várnak, és a szervezők is tisztában vannak azzal, hogy nem ugyanolyan igényei vannak a kisebb és a nagyobb gyerekeknek. Az is számít, hogy valaki egyedül vagy testvérrel, baráttal érkezik-e. Egy egyedül érkező gyerkőc nehezebben találja meg eleinte a helyét, de a PT-táborok mókusai igyekeznek hasonló korú társakat találni a résztvevőknek, illetve elbeszélgetnek velük, ha szomorúnak látják őket. Habár a táborban kb. kétóránként váltják egymást a programok, a sportpályák pedig egész nap elérhetőek, semmi sem kötelező, legfeljebb erősen ajánlott, hogy a gyerekek ne a szobájukban kuksolva töltsék el a nyári tábor napjait, ehelyett inkább életre szóló élményeket és barátokat próbáljanak szerezni.

A PT-ben reggel 7.30-kor indul az élet, és majdnem este 10-11 óráig van mit csinálni, akár bejárósként, akár ottalvósként érkeznek a gyerekek – érthető, hogy nem mindenki tud késő estig ébren maradni, és nem is ez a cél. Aki fáradtnak érzi magát, és bentlakásos változatra jelentkezett, felmehet a szobájába, és alhat egy jót. A bejárós táborozók megkérhetik a szüleiket, hogy hamarabb jöjjenek értük. (Akinek nincs mobilja, a Hangárban jelezheti a szervezőknek a telefonálási igényét.) Az a fontos, hogy mindenki jól érezze magát, és a kecskeméti gyerekfesztivál ebben sem okoz csalódást.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Gazdagon táborozni

Aki gazdag, vagy jobb módban él, annak lehetőségből is több jut, mint nélkülöző társainak. A „pénzen nem lehet boldogságot venni”…
PEOPLE TEAM tábor
Táborélet

Táborozók Spártában

A 20. életévüket betöltött, polgárjoggal rendelkező spártai férfiaknak nagy váltás következett be az életében: a hadsereg teljes jogú tagjai lettek.…

Még több