A mókus is ember

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Viola, a PEOPLE TEAM kuktatáborának tanára mesélt arról, miért szereti a nyarait a kecskeméti táborban tölteni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Mert valószínűleg ez a nyár lesz az utolsó, amikor tudok menni a PEOPLE TEAM-be; mert szeretem őket, és el akarok tölteni velük 3 hetet a nyaramból; mert imádok kuktázni a gyerekekkel, akik mindig mutatnak valami újat; és mert ez a legjobb nyári tábor.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Kuktatáborosként bátran kijelenthetem, hogy általában mindig nagyon jókat eszem a táborban, de azért persze nekem is bőven volt részem fura kajálásokban. Többek között a táborban volt szerencsém először megkóstolni a színes tiramisut és a nutellás gyümölcssalátát is.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Nehéz egyet mondani, de ami először eszembe jutott, az az új kuktás hagyomány, amit tavaly vezettünk be. Egyébként is nagyon szeretek kuktatanár lenni, de a tavalyi turnusok utolsó napjai mindent felülírtak ,,szakmai” szempontból is. Nem szeretném lelőni a poént, mert az újonnan érkező kukták számára mindig titok, hogy mi történik ilyenkor, de biztos vagyok benne, hogy idén sem hagyjuk ki.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Nagy valószínűséggel nem én leszek az egyetlen, aki ezt mondja, de az első ilyen szó, ami eszembe jut, az a mókus. Míg a kívülállóknak állandóan magyarázni kell, hogy kit és miért hívunk mókusnak a táborban, a PT-sek körében inkább az a fura, ha az ember a szó alatt valóban állatot ért.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Bár a PT-ben nem voltam táborozó, gyerekként számos más tábort megjártam. A legemlékezetesebb tábori élményeim között tartom számon például az éjszakai cukorvadászatokat, a kecskefejést és az ebihalgyűjtést is. Sok mindenre nem emlékszem, viszont abban biztos vagyok, hogy az utóbbi nem volt hivatalos program.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Vakon voltam eleinte

Amikor el tud szabadulni, Bogi Dániából érkezik a PEOPLE TEAM-be – szeret a PT-ben táboroztatni, ami szerinte egy másik dimenzió.…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Vakon voltam eleinte

Bogi Dániából érkezik a PEOPLE TEAM-be – szeret a PT-ben táboroztatni, ami szerinte egy másik dimenzió. A PT-táborról (is) beszélgettünk.…

Még több