Ater vett nekem kakaós csigát

Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Botó hamarosan 18 éves lesz, de így is szívesen töltené a nyár egy részét a PEOPLE TEAM táborában. Most kiderült, miért jelentkezett táboroztatónak a PT-be.

Mutatkozz be, kérlek!

Bánfi Botond Barnabás „Botó” vagyok, és több éve járok már a táborba. Szeretem, mert sok barátom van itt. Kedvelem a gyerkőcöket, és szeretném átadni azokat az élményeket, amiket én kaptam kis koromban. Szeretem a kicsiket elrendezni, tájékoztatni őket, és legfőképp foglalkozni velük. Amikor táborozó voltam, mindig is azon gondolkoztam, milyen is lesz majd, ha felnövök, és egyszer majd én fogok sárga pólóban rohangálni, és teljesíteni a feladatokat.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Több éve járok a táborba, és nagyon szeretem. Az évek során sok barátot szereztem, és örömmel járok vissza. A nyaram unalmas, és a PT feldobja a változatos élményeivel, ezzel sokszínű helyet alkotva. A tőlem messze lakó barátaimmal való találkozást pedig már alig várom, kevés más lehetőségem van velük összefutni. Szeretném ugyanazt az élményt átadni a gyerekeknek, amit én kaptam kis koromban, és hasonló élményeket szerezni nekik is.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Egyszer elvesztettem a táskámat, és nagyon megijedtem. Próbáltam higgadtan kezelni a dolgot.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Ater kivitt minket az Aldiba, és vett nekem kakaós csigát. Furcsa volt, mert csak én nem ettem aznap tábori reggelit.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Egyszer, amikor hamarabb érkeztem a táborba táborozóként, segítettem a mókusoknak pakolni. A legrosszabb a betonlapok kivitele volt a napernyők lábához. Nemcsak nehezek voltak, de az ujjaimra is nagyon kellett vigyáznom.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Amikor segítettünk üdítőt pakolni a hűtőkbe. Gyorsan eltelt az idő.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Azt, hogy nekik még van lehetőségük a szekciókon tanulni, és új dolgokat megismerni.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Nyunyóka.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Amikor rájöttünk, hogy van egy csomó csúszda a strandon, ahol voltunk.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Táborozóként sokat fotóztam esti programokon, csak önkéntesként, illetve azért, mert szerettem fotózni. Egyszer az egyik mókus elkérte a fényképezőgépemet. Odaadtam neki, azt gondolván, hogy csak pár képet lő, de ő felmászott a kerítésre, és onnan csinált olyanokat, mintha drónnal készítették volna. Nagyon tetszett, de azért vigyázni kellett arra is, hogy le ne essen.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Csilis bab és popcorn

Tomival, a PEOPLE TEAM nyári táborának egyik tanárával beszélgettünk többek között paráról, fura ételekről és zsűrizésről. Mutatkozz be, kérlek! Monostori…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Gordon Ramsay lett belőlem

A sokszínű programok a résztvevőket is változatosságra ösztönzik. Ezúttal Panna beszélt arról, milyen tapasztalatokat szerzett a PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti…
PEOPLE TEAM tábor
Interjú

Tej és müzli alvás előtt

Dóri két éve táboroztat a PEOPLE TEAM-ben, habár már nem mondható kezdőnek, hiszen előtte kilenc éven át táborozóként vett részt a kecskeméti…

Még több